\n
\n
\n
\n\n\n\n\n\n\n\n\n \"terningkast6_logo\"\n\n\n\n
\n\n
\n
\n

\n «Praktfull historisk roman.»
  Stein Roll, Adresseavisen

\n
\n
\n
\n\n\n\n\n\n\n\n\n \"terningkast5_logo\"\n\n\n\n
\n\n
\n
\n

\n«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»
Arne Hugo Stølan, VG

","url":"https://www.gyldendal.no/skjoennlitteratur/e-boeker/sosterklokkene/p-10023234-no/","image":"https://cdn.gyldendal.no/remote.axd?https://pim.gyldendal.no/gyldendalintegrations/woodwing/media/4eTQUAFtquPBE51WAGy5ZC/picture","isbn":"9788205514010","author":{"@type":"Person","name":["Lars Mytting"]},"editor":{"@type":"Person","name":[]},"illustrator":{"@type":"Person","name":false},"translator":{"@type":"Person","name":[]},"inLanguage":"nob","price":"229","offers":{"@type":"Offer","price":"229"},"bookEdition":"1nd Edition","copyrightYear":2018,"datePublished":2018,"numberOfPages":0}
Søsterklokkene Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205514010

Søsterklokkene

«Strålende historisk roman. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv
Pris 229,00

Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.
I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.
Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

 

Dette sier anmelderne:

terningkast6_logo

 «Praktfull historisk roman.»
  Stein Roll, Adresseavisen

terningkast5_logo

«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»
Arne Hugo Stølan, VG

terningkast5_logo

 «Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.»
 Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

terningkast5_logo

Sanselig og systematisk om et bygdesagn, sjalusi og sorg.
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Fargerikt flettverk av forteljingar. (…) Lars Mytting har skrive ein smart og spennande historisk roman. (…) Det som gjer Søsterklokkene til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.»
Marta Norheim, NRK

Flere anmeldelser under videoen:

«

terningkast5_logo

Lars Myttings historiske roman er fengende og medrivende. (…) Med Myttings kraftfulle fortellerstil, godt sammenskrudde beretning og detaljkunnskap om snekring, fisking og stavkirker, er det grunn til å tro at han også denne gangen vil nå mange lesere.»
Marius Wulfsberg, Dagbladet

terningkast5_logo

«Når Lars Mytting bruker sin fortellerkløkt og historiekunnskap er det lett å la seg begeistre.»
Gunn Magni Galaaen, Trønder-avisa

terningkast5_logo

«Ja, det er en nydelig fortelling Lars Mytting gir oss. Her er bygdehistorie, dramatikk, sagn, overtro og kjærlighet. Mytting viste i sin forrige roman, Svøm med dem som drukner, at han kan klekke ut mesterlige plot og praktfulle karakterer. I Søsterklokkene gjør han det igjen. (…) Lars Mytting har skrevet nok en vinner. Søsterklokkene kommer til å høres gjennom hele bokhøsten og langt inn i julen. Trolig enda lenger også.»
Atle Nielsen, Bok365

«Strålende historisk roman. (…) Mytting lykkes med tidsbildet fordi han går tett på personenes konkrete livsverden hvor skikker, overlevelsesteknikk, dramatikk, livsvisdom og overtro er forankret. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske. Den kan komme til å danne høye fjell i bokhandler og dollartegn i øynene på flere.»
Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv

«Søsterklokkene er ein mektig historisk roman som ber i seg alle element av realisme og romantikk, truverdig ned i minste detalj og formidla i eit klart og reint språk som også tar opp i seg element frå Myttings eigen dialekt. Det er berre å gi seg over og la seg forføre av ei storfelt forteljing som kanskje er smartare enn både forfattaren og lesaren. Betre attest kan ingen forfattar vente seg.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid

«Lars Myttings utsøkte sanselighet er intakt (…)Han er en god forteller, skriver medrivende, oppfinnsomt og klart. På sitt beste har han en utsøkt sanselighet i språket sitt, noe som vitner om en fysisk fundert kjennskap til svært mange av verdens ting og fenomener.»

Preben Jordal, Aftenposten

«Som i førre bok imponerer Mytting med den gode skildringa av handverk og materiale, der språket blir taktilt, så du kjenner den kalde kyrkjebenken eller den varme steinhella. […] Vi håpar dette berre er starten, og at klangen av klokkene ringer vidare som trilogi.»
Guro Vollen, Dølen

terningkast6_logo

 «Praktfull historisk roman.»
  Stein Roll, Adresseavisen

terningkast5_logo

«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.»
Arne Hugo Stølan, VG

Inngår i serien: Hekne
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
479,00
399,00