Zombie Nation (E-bok) Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205462885

Zombie Nation (E-bok)

En eksistensiell zombieroman
Pris 199,00

Midt i Atlanterhavet finnes det en øy som amerikansk og europeisk etterretning har forsøkt å holde skjult siden første verdenskrig. Sjøkart blir tegnet om, nærgående lasteskip senket, havbunnen ombygget – alt for å holde kunnskap om øya borte.

En sen vinterdag i 1989 ankommer Johannes van der Linden øya, usikkert fra hvor og til hva. Han ansettes ved øyas byarkiv. Det regner, maten smaker ikke, søvnen kommer aldri, alt synes likegyldig. Gjennom arbeidet går det langsomt opp for ham at øya er bebodd av levende døde. Og at han etter alt å dømme er en av dem. Finnes det noen vei ut av denne ikke-tilværelsen?

Zombie Nation er en alternativ konspirasjonsteori, en gotisk thriller og en eksistensiell zombieroman. Det handler om lammelsen i oss, om likegyldigheten til hverandre, om det døde i kulturen. Men først og fremst om muligheten for liv, selv for de døde.

Salg til utlandet: Frankrike (Actes Sud), Polen (Zysk)

Anmelderne mener:

terningkast5

"Oppsiktsvekkende om levende døde. En zombie-historie fortalt med et levende språk, uten et eneste dødpunkt."
Brynjulf Jung Tjønn, VG

"Øystein Stenes Zombie Nation er en allegoriroman i internasjonal klasse."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Øystein Stene har no skrive ein roman om zombiar, og trass i nærast umoglege føresetnader har han fått det verkeleg bra til, det er ein seriøs roman, som er open for tolking frå mange hald, slik at teksten også vedkjem lesaren. Det er kort og godt eit originalt og fascinerande verk der fakta og fiksjon er blanda på forvitneleg vis, med element frå opplysingstid og gotisk litteratur, mytar, store oppdagingar og vår eiga tids naturvitskaplege og historiske kunnskap."
Odd W. Surén, Dag og Tid

"Original vri på allment tema, nemlig det bedrøvelige fraværet av et indre liv."
Fartein Horgar, Adresseavisen

"Zombier er på moten, men er sjelden benyttet så originalt som i Øystein Stenes "Zombie Nation"."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Strålende monsterbok [...] Fremstillingen av Johannes’ oppdagelse av stemmen, av språket, av verden rundt seg, er nøktern og nydelig. Opplevelsen av fremmedgjorthet, fravær av minner, følelser, farger og sanser blir en parallell til våre egne forsøk på å skape historie, sammenheng og mening, og skildringen av Johannes’ utvikling i mer og mer menneskelig retning er gripende og medrivende."
Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad

 
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00