Etter i saumane Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
336 sider
1. utgave
Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205492790

Etter i saumane

Kultur og politikk i arbeidarklassens hundreår
Pris 399,00

Det 20. hundreåret var arbeidarklassens hundreår, tidsrommet då fagorganisering og sosialisme fekk sivilisert kapitalismen. Så lenge det varte.
Over heile den vestlege verda er kapitalismens intellektuelle i ferd med å skriva om historia om det 20. hundreåret. I stort som i smått, og på mange felt. Etter i saumane tar for seg historiske emne, men handlar om politikken av i dag. Den aktuelle bakgrunnen er den liberale offensiven for å gi organisering nedanfrå skulda for alle katastrofane i det 20. hundreåret.

Den raude tråden i denne boka viser korleis borgarskapets ideologiske klesplagg heng i hop, eller raknar i saumane. Boka tar opp tråden og viser andre måtar å sy saman verdensbilde på.

"Fløgstad viser seg med andre ord som en årvåken intellektuell - og med intellektuell mener jeg ikke en «intellektuell» som har lagt seg godt til rette i de bløte dynene diplomer og andre utmerkelser representerer, men intellektuell som i et sylskarpt, mottenkende individ - som har til hensikt å avsløre nedrige løgner i samfunnet."
Olav Løkken Reisop, Dagbladet

"Kjartan Fløgstad är en polemiker av rang – utomordentligt väl orienterad i 1900-talshistorien, med en särskilt skarp blick på alla dem som kom undan sin medverkan i nazisternas brottsliga politik och fann sig lönande platser i efterkrigstidens europeiska (och även vissa utomeuropeiska) samhällen."
Anders Björnsson, Dixikon 

"Etter i saumane" er ei provoserande og klok bok. Den engasjerer lesaren og vil vere av stor interesse for alle kulturvitarar."
Nils Gilje, Tidsskrift for kulturforskning 1/2017

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00