Livets overskudd Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
384 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205454989

Livets overskudd

Bjørnstjerne Bjørnsons glemte kvaliteter

Kraftfullt om Bjørnstjerne Bjørnson.
Pris 429,00

"Bjørnsons verker er genuint gripende, rystende, lattervekkende, spenningsskapende - og mange andre ting. Når leseren berøres av Bjørnsons personer og situasjoner, er det fordi disse er verdt å bli berørt av."

Få norske diktere er blitt hyllet slik Bjørnstjerne Bjørnson ble: Han var dikterhøvdingen, geniet, nasjonsbyggeren, viden kjent for sine dramaer og sitt politiske engasjement. Etter hvert ble det stillere rundt ham. I jubileumsåret 2010 var det ingen av de norske institusjonsteatrene som satte opp et stykke av Bjørnson. Hvorfor ble det slik? 

I sin velopplagte og inspirerende bok leverer Erik Bjerck Hagen kraftfullt argument for Bjørnsons litterære kvaliteter. Han viser oss en forfatter som fortsatt er aktuell og levende, og som fortsatt kan vurderes blant landets aller viktigste forfattere.

"Er det overbevisende? Ja. Bjerck Hagens lesninger viser kvaliteter hos Bjørnson som nok har vært oversett, eller bevisst skjøvet ut av rampelyset. Når man blir presentert for mange teksteksempler fra Bjørnson, ser man også hvilken snert det kan være i Bjørnsons penn."
Ingvild Bræin, Klassekampen

"Boken er full av morsomme sitater, vill polemikk, fynd og klem ... Det er vilt, men samtidig lærerikt og underholdende. Bjerck Hagen skriver en ledig og presis prosa som egner seg like godt for allmennheten som akademikerkolleger."
Ingunn Økland, Aftenposten