minimum Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2009
165 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205395374

minimum

Orignalt komponert diktsamling fra en av våre mest særegne poeter
Pris 249,00
Utsolgt

minimum er en dristig og høyst originalt tenkt bok. Noen konvensjonell diktsamling er dette ikke, snarere kan en si at boken utgjøres av en serie poetiske variasjoner over noen sentrale motiv: Hvor skjørt og utsatt menneskelivet er. Hvor nær minimum vi mennesker kan komme, og likevel overleve. Disse motivene spilles ut både i forhold til individet og til kollektivet. Det dreier seg om alvorlig sykdom, om risikosoner, om de store katastrofene, tsunami, jordskjelv. Inn og ut av diktene veves andre motiver, personlige, mytiske, historiske. Og samtidig som det handler om livets utsatthet, handler det også om at det er sterkt, det skjøre livet, at redning kan finnes, om enn på minimumsnivå.

Terningkast6

"Dette er en annen, friere og mer inntrengende måte å fortelle historier på enn mye av det som finnes i jeg-litteraturens prosaiske luftegård. Og den burde ha gitt Bøe en innstilling til Nordisk Råds Litteraturpris dette året."
Arne Hugo Stølan, VG

Anmeldelse i Moss Avis
Anmeldelse i Bergens Tidende

"... en skakende, men også svært vakker leseropplevelse, som både våger å gå tett inntil døden og inntil livet"
Marie G. Aubert, Aftenposten

"… en indre reise inn i drømmens, kroppens, og den anorganiske naturens sfærer – en risikofylt reise som ikke bare åpenbarer tilværelsens forgjengelighet, men også bringer hint av en hinsidig, tidløs eksistens"
Charles Armstrong, Morgenbladet

"Ut av denne boka runger en stor sang som hyller og verdsetter livet"
Espen Stueland, Klassekampen