Sandharpesongar Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
152 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205508422

Sandharpesongar

Kjartan Fløgstads songlyrikk med notar
Pris 399,00

Før han blei romanforfattar debuterte Kjartan Fløgstad som lyrikar med to modernistiske diktsamlingar. Etter den tid har den lyriske diktinga heile tida vore ein slitesterk tråd gjennom forfattarskapen. Frå og med Dalen Portland i 1977 innheld både romanane og sakprosabøkene hans ei lang rekke dikt og songar. Gjennom fleire tiår har songtekstane blitt tonesette av kjende og ukjende komponistar og framførte i stilartar som spenner frå klassiske romansar til rock´n´roll. Sjølv har Fløgstad samarbeidd med eit rikt mangfald av musikarar både på og bak scenen. For songen Slak line mottok han i 2003 TONOs EDVARD-pris for beste tekst til musikk. Med noter og besifring er det dei mest songbare tekstane i forfattarskapen som er samla under tittelen SANDHARPESONGAR. 

Dette sier anmelderne:
«I Sandharpesongar blir diktekunst til musikalsk brukskunst, og som jubileumsutgiving er boka gjenbrukskunst av beste sort: Forfattar, forlag og formgivarar har fått gamle stykke til å skine på ny, ikkje minst gjennom bokbunaden til Laila Mjøs og Lars Klevstrand sitt arbeid med notar og besifring.»
Eivind Myklebust, Klassekampen 

«Kjartan Fløgstads nye sangbok er laget for å brukes. Og den har mye flott poesi fra et snart 50 år langt forfatterskap.»
Espen Grønlie, Dagbladet 

«Fløgstads dikt byr på finurlig bruk av rim og rytme, og at diktene appellerer til musikere, kan jeg godt forstå. Diktene rommer folkelige og jordnære følelser rundt lengsler, strev og drømmer.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende