Amagansett Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
322 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205313705
Oversetter: Stian Omland

Amagansett

En mordgåte og en kjærlighetshistorie på tvers av gamle klasseskiller, i et lite amerikansk kystsamfunn på 1940-tallet.
Pris 349,00
Utsolgt

Amagansett, på østkysten av Long Island, 1947. Fiskeren Conrad Labarde finner en morgen liket av en vakker, lyshåret kvinne i garnet sitt. Hun heter Lillian Wallace og tilhører en velstående familie, som har sommerhus på stedet. Alt tyder på at hun har druknet, men visepolitisjef Tom Hollis er overbevist om at det dreier seg om mord. Conrad, som hadde et hemmelig forhold til Lillian, er like sikker i sin sak. Så oppsatt er han på å avsløre morderen at han er villig til å ofre livet. Amagansett handler ikke bare om en drapsetterforskning; boken er i like stor grad en beretning om kjærlighet på tvers av gamle klasseskiller. Samtidig får vi et levende bilde av et lite amerikansk kystsamfunn på slutten av 1940-tallet og av konflikten mellom fattig og rik, lokalbefolkning og mektige storbyborgere.
Amagansett er Mark Mills debut som romanforfatter. Boken, som er under utgivelse i en rekke land, er tildelt The John Creasey Memorial Dagger for beste krimdebut 2004.

«... et ambisiøst, mangslungent mixtum compositum av en tekst som sprer seg i vifteform gjennom tid og rom.» (Stavanger Aftenblad)
«... når krimhistorien først folder seg ut, er den til gjengjeld veldig bra.» (Dagbladet)