Det ellevte manus Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2021
416 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205548206

Det ellevte manus

Nominert til Rivertonprisen. Vinner av Sølvkniven 2022.
Pris 429,00

En pandemi har slått inn over verden. Hanne Wilhelmsen, for lengst pensjonert fra politiet, har levd i indre eksil i leiligheten sin i en årrekke. Da Norge stenges ned, opplever hun endelig å ta den folketomme byen sin tilbake.

Politibetjent Henrik Holme sliter samtidig med et drap ingen synes å bry seg nevneverdig med. En kvinne er funnet naken i bagasjerommet på en tilfeldig bil. Kroppen er intakt, bortsett fra at ansiktet er knust. Ingen har meldt henne savnet. Ingen vet hvem hun er. Han må ty til sin gamle mentor Hanne Wilhelmsen for hjelp.

På Norges største forlagshus har den unge redaktøren Ebba Braut bare vært fire dager i ny jobb da pandemien rammer for fullt. Fra et trangt hjemmekontor blir hun satt til å jakte på et svært verdifullt, forsvunnet manus fra en av forlagets bestselgende forfattere. Hun må også tvinge seg på Hanne Wilhelmsen, som nettopp har levert sin første kriminalroman uten å være videre interessert i å bli redigert.

Det ellevte manus er en historie om familiehemmeligheter og bedrag, om identitetstyveri og svindel, om forfattere og bokbransje, og om hvordan virkelighetslitteratur kan være livsfarlig. Bokstavelig talt.

 

«"Det ellevte manus" er skrevet med et skarpt blikk på oss som samfunn og enkeltmennesker, og med en lidenskap som ligger som en bankende nerve gjennom teksten. […] Krimhistorien er smart, karakterene fascinerende, og hver scene virker nennsomt plottet ned til minste detalj. Her er troverdige relasjoner og dialoger som gnistrer. Her flettes sarkasme og aktualitet sømløst sammen med håpefulle og vare skildringer, med nydelige og originale metaforer. […] Det ellevte manus blir stående igjen som et tidsbilde av Norge våren 2020 og greier det kunststykket både å underholde leseren, og samtidig få en til å reflektere slik at man føler at man er litt klokere og har fått et nytt syn på sine medmennesker når siste ord er lest. Som det gnistrer av Anne Holts penn denne gangen!»

Elin Brend Bjørhei, VG

«Holt har levert blant sine bedre krimromaner denne høsten.»

Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

«Holt har sin klo i behold, og vel så det, i den muligens sterkeste boka i en lang karriere.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Holt i særklasse … Som leser dras man effektivt inn i historien og Holts penn er stødig som alltid. Tvisten og genistreken denne gangen er bruken av parallelle historier, et krimgrep som kun få behersker til fulle. Anne Holt er i en egen klasse der hun svitsjer og fletter historier med stil, kløkt og finurlige vrier.»

Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«At Anne Holts nyeste bok er skrevet midt i en mørk pandemi er nesten ikke til å forstå. Den sparker, freser, ler og peker nese i alle retninger. Hanne Wilhelmsen, full av kynisk energi, er frekkere i kjeften enn noen gang. Det ellevte manus gnistrer av fortellerglede.»

Per Erik Buchanan Andersen, Litteraturgarasjen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00
229,00