Drapslisten Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2014
352 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205461086
Oversetter: Per Kristian Gudmundsen

Drapslisten

Frederick Forsyth, forfatteren bak Sjakalen, er tilbake med en ny, aktuell spenningsbok.
Pris 379,00
Utsolgt

Hver tirsdag møtes en liten gruppe mennesker til et hemmelig møte i Washingtons innerste kammer. De har bare en ting på agendaen; drapslisten. Et dokument med navn på personer som er farlige for USA. Personene på denne listen skal lokaliseres og tilintetgjøres.

En mann på denne listen går under kallenavnet Predikanten. Ingen vet hans virkelige identitet. Via internett rekrutterer han vestlige muslimer til å utføre drap og terrorhandlinger i landet der de bor.

Kit Carson, bare kjent som Jegeren, 45 år og tidligere oberstløytnant i US Marines, får oppdraget: Predikanten. Identifiser. Lokaliser. Tilintetgjør.

Drapslisten er Frederick Forsyths nyeste krim. Høyaktuell og drivende spennende om radikalisering av muslimer i vestlige land.

«Drapslisten har det nødvendige bakgrunnsmateriale - både det storpolitiske og det lokalt samfunnsmennige. I klartekst står forfatteren frem med stor trygghet og fortellerglede …» Jon Terje Grønli, Gjengangeren

«Og akkurat som Sjakalen, Forsyth forblir mesteren i sin sjanger.» Express

«Drapslisten er Frederick Forsyth på sitt beste.» ABC Australia

«Ingen skriver historier som Forsyth, og denne holder høystandard.» Booklist

Storpolitisk

Frederick Forsyth Drapslisten Gyldendal «Jerry Dermott var nesten fremme ved den åpne døren da en stemme ropte -kongressmann. Han snudde seg mot lyden. Det siste han så på jorderik, var et svartsmusket ansikt som stirret på ham med et underlig, tomt blikk som lot til å være festet på noe i det fjerne. Frakken åpnet seg, og løpene på den avsagde hagla vippet fra der den hadde hengt og dinglet innenfor stoffet. Nok et drap. Uforståelig for de fleste, men det må være en sammenheng mellom en rekke ofre både på de britiske øyer og i USA.

For å finne ut av de mange mystiske dødsfallene har man i Washington nedsatt en anonym gruppe som skal finne en fellesnevner. Innenfor denne «usynlige» gruppen konsentrerer man seg først og fremst om den såkalte Drapslisten - navnene på en rekke mennesker som skal lokaliseres og likvideres. På denne listen finnes navnet Predikanten. Ingen vet hvem han er eller hvor han oppholder seg. Denne Predikanten oppfordrer via internett drapsvillige til å utføre terrorhandlinger innen det lokalmiljøet de oppholder seg. Den hemmelige gruppen av etterforskere utpeker den tidligere oberstløytnanten Kit Carson til å oppspore Predikanten. Heretter vil han derfor operere under navnet Jegeren.

Forfatteren Frederick Forsyth bruker mye av romanens første del til å redegjøre for USAs sikkerhetssystem og systemenes mange «allianser». Dette kan bli vel mye «dokumentasjonsstoff» uten at handlingen egentlig beveger seg mye. Men så setter handlingen fart, og spenningsfaktoren øker. Snarrådelige konklusjoner fører frem til Predikantens tidligere familieforhold - og derfra snører nettet seg tettere og tettere rundt denne terroristen som har skaffet seg et avansert nettverk.

«Drapslisten» har det nødvendige bakgrunnsmateriale - både det storpolitiske og det lokalt samfunnsmennige. I klartekst står forfatteren frem med stor trygghet og fortellerglede - og en sentralnerve som blir stadig tydeligere etter hvert som det sentralt dokumentariske viker plass for fiksjonens mulige krumspring - men ikke mer omfattende enn at livets realistiske yttergrenser tangeres.

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
119,00