Formørkelsen og dens lys Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
304 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205555532

Formørkelsen og dens lys

Et nervepirrende mysterium fra en forblåst øy på Helgelandskysten –
Pris 399,00

I mars 2020 mottar true crime-forfatter Helene Paus et brev. Avsenderen er Louise Røed, en kreftsyk kvinne i Brønnøysund. Hun forteller om et overfall hun ble utsatt for tidlig på 90-tallet og retter beskyldninger mot den legendariske og myteomspunne Hollywood-regissøren Paal Ylvingen. Ylvingen har de siste tjue årene isolert seg fra omverdenen på den forblåste øya Ytre Dunet på Helgelandskysten, der han fordriver tiden med å løpe og male bilder.

Paus går med på å undersøke saken, og finner etter hvert tegn som tyder på at det er mer som skjuler seg i Ylvingens fortid. Hun bestemmer seg for å reise nordover og ut i havgapet.

Formørkelsen og dens lys er en fortelling om galskap og skaperkraft, om hovmod og begjær, om menneskelig kunst og umenneskelige forbrytelser.

Anmelderne mener:

«Jørgen Brekke gir deg upåklagelig spenning mens en overgriper jages og korona-nedstengningen kryper stadig nærmere samfunnet. [...] Formørkelsen og dens lys er en spenningsroman som kan fylle opptil flere timer med underholdning.»
Leif Ekle, NRK

«Mørk og dramatisk psykologisk thriller om overfallsvoldtekter og drap.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Formørkelsen og dens lys er en underholdende krimroman.»

Simon Aldra, Brønnøysund Avis

«Jørgen Brekke fortsetter å levere god krim.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris