Kvinnen i lugar 10 Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2017
368 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205497863

Kvinnen i lugar 10

Reisejournalist Lo Blacklock får drømmeoppdraget. Hun skal være med på et luksuscruise til de norske fjordene. Men drømmen blir fort et mareritt. Lo er den eneste som ser at en person blir kastet over bord. Men ingen er savnet og ingen vil tro på historien hennes.
Pris 399,00
Utsolgt

Reisen får en brå vending da Lo våkner av et skrik midt på natten, og fra lugarvinduet sitt ser hun en person bli kastet over bord.

Lo slår full alarm, men det viser seg at ingen er savnet, verken personale eller gjester. Lo blir usikker og forvirret; har hun drømt det hele? Eller er hun fanget på båten med en morder – og som eneste vitne?

Kvinnen i lugar 10 er en intens og klaustrofobisk krim, som ikke slipper taket i deg før siste side.

«Britisk skrekk på norskekysten… Tilsatt passe doser skrekk og gru.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

terningkast5_logo

  «Britiske Ruth Ware har skrevet en uvanlig og klaustrofobisk krim, om en sjarmerende, ufrivillig heltinne.» Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

terningkast5_logo

  «Likefullt så har Ruth Ware sin egen spennende stemme og et plott som gjør boka til en suggerende krim der hun på utmerket vis bygger opp historien på herlig vis.» Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

terningkast5_logo

  Britiske Ruth Ware har skrevet en uvanlig og klaustrofobisk krim, om en sjarmerende, ufrivillig heltinne.

Reisejournalist Laura “Lo” Blacklock får drømmeoppdraget: Luksuscruise til de norske fjordene. Men drømmen blir et mareritt: Lo våkner av et skrik midt på natten, og fra lugarvinduet sitt ser hun en person bli kastet over bord.

Lo slår alarm, men ingen savnes, hverken personale eller gjester. Har hun drømt det hele? Eller er hun fanget på båten med en morder?

Heltinne og jeg–person Lo ikke er høy i hatten – tvert i mot er hun nervøs og fælen. Lo er veldig kvinnelig på en god måte.

Hun er et sympatisk menneske av kjøtt og blod. I 15 år har Lo jobbet med klipp– og lim–journalistikk for et reisemagasin, mens sjefen hennes har reist verden rundt og bodd på luksushoteller. Nå er det endelig Los tur, på cruise med det lille, eksklusive skipet “Aurora Borealis”.

Cruiseskipet eies av Lord Bulmer, som er gift med Anne Lyngstad fra Stavanger. Hun har arvet en milliardformue fra produksjon av biler. Ware vet tydeligvis ingenting om skandinaviske bilfabrikanter og stavangerske slekter. Men blås i det. Resten av boka er jo bra!

Det er et veldig driv i “Kvinnen i lugar 10”. Det skjer noe hele tiden. Handlingen foregår i et originalt miljø, et lite skip med 10 luksuslugarer og en masse stab som bor kummerlig under dekk. Ware får fram klasseskillet på en sånt skip, et samfunn i miniatyr.

Dette er Ruth Wares andre bok. Den første het “I en mørk, mørk skog” og er også gitt ut på norsk. Ware er veldig britisk, hun vokste opp i Sussex, men bor nå i London. Forfatteren lar personligheten sin skinne gjennom. En mannlig forfatter ville neppe latt en maskarakost spille en stor rolle.

Lo Blacklock er amatør–detektiven som dumper oppi dramatikken. Slike helter er sjeldne fugler i 2017. Det er forfriskende. Politi–heltene har fått dominere alt for mye de siste årene. Språket er oppfinnsomt: “...., i en Alice–i–eventyrland–perspektivillusjon som fikk korridoren til å krympe til ingenting mens Ben ble større og større etter hvert som han nærmet seg”.

Slutten er full av action, klaustrofobisk og spennende. En meget bra bok. New Line Cinema har kjøpt filmrettighetene, og Reese Witherspoon skal spille hovedrollen. Det kan bli bra.

Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad

«Et intrikat og spennende mysterium som blander vennskap, identitet og minner med et mulig mord… Henspiller subtilt på forfattere som Agatha Christie og Dorothy L. Sayers» Metro

«Kvinnen i lugar 10 av Ruth Ware er en atmosfærisk thriller som er like rik på spenning og vendepunkter som debutboken fra 2015, I en mørk, mørk skog… Tonen i romanen er mørk og klaustrofobisk idet Lo fortsetter å lete etter kvinnen, på tross av at noen prøver å stanse – og kanskje drepe henne.» The Washington Post

«Ruth Ware vet jammen hvordan man skal skrive en pageturner … Full av fantastiske karakterer og tvister. Sjekk den ut!» Reese Witherspoon

 

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris