Portrett av en morder Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2003
374 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205312852
Oversetter: Gry Brenna

Portrett av en morder

Jack the Ripper -- Saken avsluttes

Hvem skjuler seg bak navnet Jack the Ripper? Forfatteren er rettsmedisiner og en av verdens fremste krimforfattere, og har brukt en formue for å gi svar på gåten.
Pris 349,00
Utsolgt

Jack the Ripper var den første moderne seriemorder. I løpet av noen høstmåneder i 1888 drepte han minst sju kvinner. Samtlige var prostituerte eller tiggere. Han lemlestet ofrene og skapte panikk i London. Jack the Ripper lekte med politiet i en tid da etterforskerne ikke hadde dagens muligheter til å løse en mordsak. Han var en mann som tydeligvis drepte av ren sadistisk glede, og som dumdristig og hånlig utsatte seg for stor fare for å bli tatt – bare for å vise at han var politiet overlegen.
Mange har forsøkt å løse gåten. Men ingen har noensinne gått inn i de mørke krokene med slikt engasjement som Patricia Cornwell. Hun har brukt sin faglige kompetanse innen rettsmedisin og moderne etterforskningsmetoder. Ikke minst har hun brukt DNA-analyser med stort hell. Etterforskningen, som kostet over fire millioner dollar, førte henne til den eksentriske britiske maleren Walter Sickert.
Gyldendal har utgitt ti romaner om rettsmedisiner Kay Scarpetta og to bøker om politikvinnene Judy Hammer og Virginia West.

«Fengslende Ripper-portrett» (Dagsavisen)
«Ripping good read» (People Magazine)
«... en rasende spennende bok for den som er opptatt av denne saken» (VG)