Sjakk under vulkanen Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
384 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205559042
Oversetter:
Bjørnson Elisabeth

Sjakk under vulkanen

Forfatter sporløst forsvunnet.
Pris 429,00

«Herr Franzén, jeg har nettopp lest en bok der De beskriver et perfekt drap. Og vet De hva, jeg fikk nesten en følelse av at De har utført det. Er det en riktig antagelse?»

Slik begynner forfatter John Leander Franzéns verste mareritt. Han er invitert til bokkveld på et bibliotek på et lite sted i Midt-Sverige, da en kvinne reiser seg og stiller nettopp dette spørsmålet. Etter nok et bibliotekbesøk, i Kymlinge, forsvinner forfatteren sporløst. Et par dager i forveien har han sendt et uferdig manus til forleggeren sin i Stockholm, En litterats siste dager og død.

Ettersom forsvinningen skjer i Kymlinge, er det Gunnar Barbarotti som får i oppdrag å samarbeide med Stockholmspolitiet om å oppklare saken.

Sjakk under vulkanen er den syvende boken om politietterforsker Gunnar Barbarotti – en stemningsfull spenningsroman.

 

«Etter min mening er det få, om noen, som kan måle seg med Håkan Nesser når det gjelder å skrive spenningslitteratur med atmosfære og særpreg.»

Ingvar Ambjørnsen, VG

«En vellykket lek med klassisk krim, med innslag av nordic noir.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Den svenske forfatteren fra Kumla bedriver en helt annen skrivekunst enn det som er vanlig i krimlitteraturen.»

Per Magne Midjo, TrønderAvisa

«Alle brikker er på plass ti sider før slutt. En troverdig løsning på et mysterium som lenge virker umulig. Imponerende roman, godt timet til den høyst fortjente Rivertons ærespris som han mottok i oktober.»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisa