Zetaviruset Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2021
352 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205558878

Zetaviruset

En intenst engasjerende politisk thriller om en av de største sikkerhetstruslene i vår tid
Pris 379,00

Som ungt datageni blir Misja Borodin tvunget inn i Russlands hemmeligste etterretningsavdeling, der han får som oppgave å utvikle virus som skal infiltrere og ødelegge andre staters kritiske infrastruktur. Samtidig er han i sterk opposisjon til det korrupte og undertrykkende regimet, og bestemmer seg for å hoppe av til Norge.

Den russiske stat er innstilt på å gjøre alt for å stoppe ham.

Misja bærer nemlig koden til Zeta, verdens mest avanserte datavirus, i hodet.

Etter en dramatisk flukt kommer han seg over grensen, men oppdager snart at han heller ikke i Norge kan være trygg. For hvem kan han stole på når også den norske regjeringen er infiltrert av russisk etterretning? Med en nådeløs russisk drapskommando i hælene må han bruke sine evner som hacker for å forsøke å redde seg selv og den norske samfunnsordenen.

Anmelderne mener:

terningkast5_logo_logo_logo

«Med et veldig driv i språket, et persongalleri som både er troverdig og interessant, en gnistrende framdrift i fortellinga, blir det både en dramatisk thriller og storpolitikk ut av "Zetaviruset". Her er det bortimot ikke ei overflødig setning og Bogen vet tydeligvis mer eller mindre intuitivt hvordan ei slik spenningsmetta fortelling skal bygges opp.»
Tor Hammerø, Nettavisen

«Imponerende thriller-debut [...] Spennende og godt fortalt historie som gir skremmende perspektiver om Norges sårbarhet for russisk datateknologi.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisa