Forsvinne Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2009
120 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205392694

Forsvinne

Lysende vakre prosatekster om mennesket og tingene, om eksistens og fravær.
Pris 299,00
Utsolgt

Det handler om det som forsvinner, om ting som stues vekk i en kjeller, dumpes på bunnen av et tjern, lempes i containere, stjeles. Det handler om skrift som ikke blir lest, historier uten tilhørere, og det handler om mennesker som reiser sin vei, som glemmes eller glemmer eller dør. Men det handler også om forsvinningenes iboende motsetning: om minner som vekkes til live, om plutselige møter med noe som har vært glemt og borte, om forsøk på å gjenetablere det som en gang var – og det handler om det som ikke vil forsvinne, uansett hvor iherdig en forsøker å kvitte seg med det.

Terningkast6

"Inghill Johansens bøker krever å leses langsomt. Ikke fordi de er vanskelig tilgjengelige, men fordi de stadig åpner for refleksjoner underveis. Dessuten slutter de gjerne fortere enn man ønsker, og man vet ikke hvor lenge man blir nødt til å vente på neste. Heldigvis tåler boken å leses igjen og igjen."
Camilla Sørbye, Drammens Tidende

Flott anmeldelse i Dagbladet
Fantastisk anmeldelse på nrk Litteratur
Morgenbladet: "Et helt særegent litterært verk"

"Jeg liker ikke å bruke store ord i en anmeldelse. Men Forsvinne er rett og slett en fantastisk god bok. Så velskrevet, så gjennomført, så godt komponert at den ikke må forsvinne i mylderet av bokutgivelser"
Brynjulf Jung Tjønn, NRK/P2

"Johansen har uansett skapt et helt særegent litterært verk denne gang, en sjelden, følsom og bevaringsverdig «gjenstand» det er lett å forestille seg vil bli lest av fremmede øyne femti eller hundre år frem i tid"
Erik Bjerck Hagen, Morgenbladet

"Inghill Johansen har brukt atten år på fire bøker. Likevel har ho ein sterkare forfatterskap enn mange av desse som leverer ei bok i året (...) Ho er i ferd med å posisjonere seg som ein forfattarane sin forfattar"
Oddmund Hagen, Dag og Tid

"En unik bok skrevet av en unik forfatter som viser hvordan såkalt navlebeskuende jeg-litteratur kan romme universet selv"
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Så er det vel nettopp det som er Inghill Johansens talent – å skape dette spesielle rommet som finnes et sted mellom det helt trivielle og banale og det høytidelige, alvorlige og eksistensielle"
Turid Larsen, Dagsavisen