Seremonier Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
272 sider
3. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205473454
Oversetter:

Seremonier

Seremonier er et utvalg av Julio Cortázars beste noveller, hentet fra fire forskjellige samlinger utgitt mellom 1951 og 1966.
Pris 399,00
Utsolgt

Seremonier er et utvalg av Julio Cortázars beste noveller, hentet fra fire forskjellige samlinger utgitt mellom 1951 og 1966.

I disse novellene fører Cortázar leseren inn i en fantastisk og ofte angstfylt verden der rom- og tidsbegrepene synes opphevet, og hvor det er vanskelig å skjelne det virkelige fra det uvirkelige. Forfatteren sier i en kommentar til sitt eget verk at det er barnet som har overlevd i ham og som kaster ham ut i konflikt med de voksnes verden.

Mange av Cortázars scener viser enorme forstørrelser ved nærbildeteknikk, selve handlingen kan forsvinne bak detaljstudiet av sansninger og bevissthetstilstander. Samtidig finnes en ironi, en «nedkjøling» av objektet, som gir virkeligheten en selsom glans.

Mange av Cortázars noveller regnes som klassiske tekster i latinamerikansk diktning. Carlos Fuentes omtalte Cortázar som «den moderne novellens mester», mens Roberto Bolaño trakk frem Cortázar som en av sine aller viktigste inspirasjonskilder.

Etterord ved Gisle Selnes, professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitet i Bergen.