Trampolineland Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2012
184 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205401204

Trampolineland

En verden av vårmalte hus, skygger fra blå trampoliner og lyd fra gressklippere. En verden av stille familiedramaer.
Pris 349,00
Utsolgt

Vidar Kvalshaugs noveller handler om kjærligheten mellom foreldre og barn, om det som binder, om det som gjør alt så vanskelig. Her møter vi det kloke barnet, det som framfor alt vil reparere far eller mor når de er ulykkelige. Vi leser om faren som invalidiserer sønnen i en trafikkulykke, om datteren som desperat søker oppmerksomhet, om en jente som har mistet storesøsteren i en konfliktfylt skilsmisse. Alt plassert i et samfunn der alle har det de trenger, der husene er nymalte, plenene velklipte, og alle hagene har en trampoline. Vidar Kvalshaug skriver om den underkommuniserte sårbarheten, om barn og voksne som burde leve gode liv, men som er så ulykkelige at det ikke er til å bære.

"Det er mye å glede seg over i Vidar Kvalshaugs noveller. Det er mye temperatur, og det er treffsikre og originale iakttakelser av natur og mennesker i disse novellene. Flere av dem er som små miniromaner i omfang og innhold."
Turid Larsen, Dagsavisen

"I den vesle teksten ligg større soger løynde og særleg soger om smerte. Vidar Kvalshaug skriv noveller som syner slike ambisjonar ... får mykje sagt med få ord og er presis utan å vera karrig eller steril."
Odd W. Surén, Dag og Tid

terningkast5

"Såre, sterke noveller om farsrollen"
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen