Sandels beste Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2006
615 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205348905

Sandels beste

Alberte og Jakob -- Kranes konditori -- Utvalgte noveller

Cora Sandel regnes av mange som en av Norges største forfattere. Dette skyldes ikke minst romantrilogien om Alberte, som gir et dyptloddende psykologisk portrett av en kvinne som står imot ytre press og følger sin egen vei som kunstner. Alberte og Jakob er første bok i denne trilogien som det tok Sandel tretten år å fullføre.
Pris 199,00
Utsolgt

Et annet sterkt kvinneportrett tegnes av Katinka Stordal i Kranes konditori, hvor også småbylivets smålighet og stivbente sosiale normer tas på kornet. Her, som i alle av Sandels tekster, briljerer forfatteren med sin stilsikre språkføring. Hun gjør rollefigurene levende og troverdige med humor, treffsikkerhet og stor menneskekunnskap.
Disse egenskapene preger også Sandels kortere prosastykker. Sandels beste byr på et utvalg av de beste novellene hennes, redigert av Janneken Øverland. I tillegg fins overraskende ekstratekster helt til slutt i boka: opptegnelser, brev, foredrag.
Cora Sandel, pseudonym for Sara Fabricius (1880–1974), var 46 år gammel da debutromanen Alberte og Jakob forelå i 1926. Det skulle ta henne tretten år å fullføre trilogien om Alberte med romanene Alberte og friheten (1931) og Bare Alberte (1939). Som ung var det maler hun ville bli, og i trilogien om Alberte skinner hennes bakgrunn innenfor malerkunsten tydelig igjennom, både i form av de maleriske skildringene av Alberte og hennes omgivelser og i form av hennes førstehåndskjennskap til kunstnermiljøet i Paris.