Bergenstoget plyndret i natt! Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2015
112 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205483422

Bergenstoget plyndret i natt!

Det hele starter en gusten januardag i Oslo.
Pris 199,00
Midlertidig utsolgt, forventet tilgjengelig fra: 24. mars 2023

De to uatskillelige studiekameratene Åge Heiberg og Johan Bratt funderer over livet fra sofaen på stamkafeen Grand. «Aldri hender det noe, vi går bare her og smuldrer langsomt opp. Det ene året ligner det andre …» Så – i desperat pengemangel og med trang til å leve farlig – bestemmer de to seg for å plyndre Bergenstoget natt til 1. april, i håp om at politiet vil tro det er aprilsnarr og falsk alarm. Forfølgelsen og etterforskningen vil komme til å bli håpløst forsinket.

Med seg på laget får de det høyst originale firkløveret fra Bergen: Biologen, Tiurjegeren, Prikken og Bokseren. Men ikke alt går etter planen denne påskenatten på vidda …

Bergenstoget plyndret i natt! ble første gang utgitt i 1923 og har siden blitt stående som selve opptakten til fenomenet «påskekrim» i Norge. De fleste som er interessert i kriminallitteratur vet også at det bak pseudonymet Jonathan Jerv skjulte seg to kulturpersonligheter: Nordahl Grieg og Nils Lie. Sistnevnte skrev også et forord om hvordan boken ble til og hvorfor den satte Norge på hodet.

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris