Jenta uten hud Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2019
384 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205522893

Jenta uten hud

Jenta uten hud er en krim fra Grønland som har vakt internasjonal oppsikt. Det er den første boken i en planlagt serie.
Pris 199,00

Matthew Cave er en dansk journalist i slutten av tjueårene. Han har mistet livsgnisten etter at samboeren og deres ufødte barn døde i en trafikkulykke. Flukten fra virkeligheten har drevet ham til Nuuk, Grønland. Det eneste sporet han har etter sin amerikanske far, er et tjue år gammelt postkort, som faren sendte fra Thulebasen før han forsvant.

 

Matthew har fått jobb i den lokale avisen, og blir sendt til kanten av innlandsisen for å dekke oppdagelsen av en mumifisert viking. Alt tyder på en verdenssensasjon, og det lille samfunnet holder pusten av spenning.

 

Men kaoset bryter løs da mumien forsvinner og politimannen som sto vakt, blir funnet drept. Matthew kommer på sporet av fire identiske drap i 1973, som har forbindelse til to elleve år gamle jenter som forsvant sporløst. Alle sakene har tydeligvis noe med hverandre å gjøre, og Matthews etterforskning skaper snart problemer for ham. Den eneste han tør å stole på, er en ung grønlandsk kvinne, som akkurat er løslatt etter å ha sonet tolv år i fengsel for å ha drept sin egen far.

terningkast5_logo_logo

«Jenta uten hud består av store deler klassisk krim og etterforskning ispedd thrillerens intense spenning – men like mye besk samfunnskritikk.»
Tom Egeland, VG

 

terningkast5_logo_logo

«Like isende kaldt inne og ute. Spennende intrige.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

 

terningkast5_logo_logo

Trønder-Avisa

 

 

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00
379,00