Skinndød Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2011
432 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205408074

Skinndød

NORSK KRIMSENSASJON – SOLGT TIL 17 LAND! NR. 1 I DANMARK!
Pris 199,00

Et brutalt kvestet offer: Liket av en halvt nedgravd kvinne blir funnet i et telt på Ekebergsletta. Hun er steinet til døde, og det er merker etter piskeslag på ryggen. Den ene hånden er også kappet av.

En ensom ulv: Krimjournalisten Henning Juul mistet sin sønn i en brann to år tidligere. Nå vender han tilbake igjen på jobb, sterkt plaget både av fysiske og psykiske arr, og det blir et vanskelig møte med kollegene, ekskona og politiet.

Et voksende mysterium: Juul blir satt til å dekke det brutale drapet, og det tar ikke lang tid før han kommer over et spor som stadig blir farligere. Og til tross for en rask arrestasjon, er Juul overbevist om at historien er adskillig mer sammensatt enn politiet tror. Særlig når det dukker opp enda et lik ...

Skinndød er solgt til hele 17 land, England og USA inkludert. Det anerkjente amerikanske forlaget Simon & Schuster vil lansere Thomas Enger i kjølvannet av Henning Mankell og Stieg Larsson. Filmrettighetene er solgt for samtlige seks bøker.

terningkast5

Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad

«En krimdebut med spenning fra første side og en historie som beveger seg inn i mange miljøer.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Skinndød omtalt som en av «De bedste bøger i 2010» i danske Kristeligt Dagblad

Det danske forlaget Modtryks presentasjon av boka

«En fengslende ny stemme i kriminallitteraturen, en sympatisk helt med dype sår, og en skremmende innsikt i skandinavisk virkelighet.»
Det amerikanske forlaget i presentasjonen av boka

Dansk presse om Skinndød:
«Navnet er Thomas Enger. Bid godt mærke i det, for det er en mand, der er ved at skrive sig ind blandt de bedste af Nordens krimiforfattere.»
Kristeligt Dagblad

NAVN: Thomas Enger
FØDT: 1973
YKRE: Krimforfatter
FAMILIE: Benedicte, Theodor og Henny
BOR: I en leilighet på Grünerløkka, Oslo
ANTALL KRIMINALROMANER TIL NÅ: Skinndød er Engers første i en planlagt serie på seks bøker om nettjornalisten Henning Juul
FORFATTERFORBILDER: Harlan Coben, Henning Mankell, Jo Nesbø, Mark Billingham

Thomas Engers hjemmeside

Intervju med Enger på E24 i etterkant av det sensasjonelle salget av Skinndød til Danmark