Svaber – en vaskeekte detektiv Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2023
272 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205600515

Svaber – en vaskeekte detektiv

«… en sjarmbombe.» Turid Larsen, Dagsavisen
Pris 199,00

Wassim har i årevis vasket de samme gangene og toalettene i et næringsbygg i Oslo sentrum. Mens broren har toppjobb, kone og barn – er han selv singel og uten retning i livet. Men en dag blir han ved en feil tatt for å være privatetterforsker Kolbeinstveit.
   
Bevæpnet med universalnøkler og spruteflaske, får han innpass i hovedstadens kunst- og finanselite, og vi kastes ut i en ellevill noir-fortelling, som strekker seg fra Gunerius-senteret til Holmenkollåsen. Men hva vil skje når den virkelige Kolbeinstveit dukker opp?

    
Svaber – en vaskeekte detektiv
er en komisk kriminalfortelling om identitetsforvirring og kulturkrasj, en turbulent klassereise spekket med mystikk, humor og et snev av alvor.

Randaberg24

Dagbladet

Stavanger Aftenblad

«… tettpakket med ironier og humorismer og spark i alle retninger.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Herlig krimkomedie …»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Zahid Ali overrasker med århundrets mest funny krim …»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

«Zahid Ali debuterer med en sjarmbombe av en bok. Den norsk-pakistanske komikeren og skuespilleren har skrevet en kriminalroman som ikke bare er spennende, men også har et ømt, smilende ironisk blikk på det flerkulturelle Norge. (…) Han skriver forfriskende lett. Tidvis med slående og morsomme karakteristikker. (…) Kanskje blir det en oppfølger?»

Turid Larsen, Dagsavisen

«Rett og slett pur underholdning. Zahid Ali profiterer på sin erfaring som stand up-komiker. Kjappe replikker, innsikt i kulturforskjeller med små stikk til så vel pakistanske miljøer som hovedstadens bedrestilte. Slik blir det gøyalt»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

«Svaber – En vaskeekte detektiv er en funny bok.»

Eilif Guldvog Hartvedt, Natt og Dag

«En høyst godkjent debut som har fått mer omtale enn de fleste førsteutgivelser. Boka består av korte kapitler og er lettlest, noe som passer godt i sommervarmen. Den beveger seg lekent mellom det pakistanske miljøet og den såkalte overklassen i Norge.»

Svein Roppestad, Gjengangeren

«Språket er stramt og muntlig, med herlige beskrivelser og karakteristikker. (…) alt i alt er dette blitt et herlig og underholdende brygg av eksotiske dyr, diverse kjendiser og mange usynlige pakistanere i kjeledress.»

Marit Egaas, Stavanger Aftenblad

«Zahid Ali overrasker med århundrets mest funny krim, en forfriskende kriminalroman absolutt alle lett kan finne glede i ... Svaber er overhodet ingen latterliggjøring av verken krimsjangeren eller flerkulturelle Norge, dette er den mest sjarmerende krimmen lest det siste tiåret ... Forfatterdebuten til komiker Zahid Ali er kløktig, mystisk, konsis, kompakt, og mer alvorlig enn en tror.»

Simen Ingemundsen, Randaberg24

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
399,00
399,00
199,00
Lanseringsdato: 29. mai 2023