Bisarre fortellinger Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2021
224 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205547131
Oversetter: Julia Wiedlocha

Bisarre fortellinger

Ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier fra nobelprisvinneren i litteratur 2018.
Pris 179,00

Bisarre fortellinger består av ti uforutsigbare, vakre og merkverdige historier. Hver av dem inviterer leseren inn i en annen verden, om handlingen foregår i Volhynia på 1600-tallet under den svenske invasjonen av Polen, i dagens Sveits, i Asia eller i en ordinær polsk bakgård. Eller steder som slett ikke finnes. Historiene er fulle av fantastiske, surrealistiske og ofte urovekkende elementer: En skrivefeil får fatale konsekvenser, et transplantert hjerte ønsker å vende tilbake til donorens hjemland.
  
Olga Tokarczuk vant Nobelprisen i litteratur i 2018, og er en av Polens aller fremste forfattere. Bisarre fortellinger viser spennet i forfatterskapet hennes: den formidable evnen til å sjonglere stilarter og kombinere det underlige og komiske med det dypt mørke i menneskesinnet. Samtidig berører hun de store spørsmålene i tilværelsen, som forholdet mellom menneske og natur, sykdom, aldring og død. Gjennom blikket hennes oppstår verden som ny, og ja, bisarr.

Terningkast6_logo

«… de er ikke bare bisarre, de er uforutsigelige og merkverdige, lekne og surrealistiske, fantastiske og magiske, utopiske, groteske og morbide.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

   

«Det er alltid fascinerande å lese Tokarczuk, for ho har alltid noko på lur, gjerne med eit smil om munnen, og desse ti forteljingane blir for min del eit av høgdepunkta denne hausten.»
Oddmund Hagen, Dag og Tid