Bull Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2007
240 sider
5. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205367630

Bull

«Forfatterens forfatter» er en pocketserie hvor forfatterne selv velger – og presenterer – sine favorittbøker. Gunnar Staalesen har valgt Gunnar Larsens Bull (1938), som av mange regnes som forfatterens mest fascinerende og interessante verk.
Pris 169,00
Utsolgt

Romanen rommer en kjærlighetshistorie, en av de fineste i norsk litteratur, en beretning om to mennesker som synes skapt til å leve sammen. Den unge forretningsmannen Jørgen Bull, ansatt i et firma i Syria, kommer hjem til Norge etter mange års fravær. Samtidig følger leseren også Marit Vinsnes, en ung kontordame i Oslo. Hun synes å være kvinnen som Bull drømmer om. Samtidig er Bull også en Oslo-roman, en eksotisk og (fortsatt) moderne roman, med skarpt tegnede portretter av personene som tumler rundt om hverandre.
Gunnar Larsen (1900–1958) ble ansatt som journalist allerede som 23-åring, og i 1930 ble han nyhetsredaktør for avisen. Som journalist utviklet han en knapp, direkte og sterkt personlig stil, ikke minst under innflytelse av Ernest Hemingway (som han også oversatte). Hans forfatterskap har en svært sterk stilling hos mange i Norge – og særlig blant journalister og forfattere. Denne statusen har blant annet romaner som Bull (1938), To mistenkelige personer (1933) og hans mystiske lille mesterstykke Week-end i evigheten (1934) sørget for.
Kun 22 år gammel utga Gunnar Staalesen sin første roman i 1969, Uskyldstider. Men det er først og fremst som krimforfatter Gunnar Staalesens navn er kjent. Bøkene om privatdetektiven Varg Veum er utgitt i 15 land, blant annet Frankrike, England, Tyskland, Italia, Russland og Polen.