Daghus, natthus Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
304 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205565357
Oversetter:

Daghus, natthus

«En fryd å lese – fantastisk oppfinnsom. Komisk, tragisk og klok om hverandre.» The Observer
Pris 229,00

Nowa Ruda er en liten by i Schlesien, et område som tilfalt Polen fra Tyskland som følge av de to verdenskrigene. Da fortelleren flytter til byen, oppdager hun at alle – og alt – har en historie. Med hjelp fra sin gåtefulle nabo Marta samler hun inn disse historiene: om de lokale helgenene, om matoppskrifter inneholdende giftig sopp, om den gamle mannen som dør på grensen mellom Polen og Tsjekkia og bæres frem og tilbake – og mye mer. Hver av historiene blir en byggestein i det enorme monumentet som er byen.
  
På nysgjerrig, varmt og fantasifullt vis skildrer nobelprismottaker Olga Tokarczuk hvordan ethvert sted er et univers i seg selv, og hvordan sladder, anekdoter, oppskrifter og skjebner til sammen skaper et stort epos.

«Olga Tokarczuk er virkelig noe for seg selv.»
Ulla Svalheim, Vårt Land
   
«Hun skriver helt uten nølen. … det er all grunn til å bejuble Olga Tokarczuks innsats for å holde uforutsigbarheten i hevd.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet
   
«… ladet, morsomt, tragisk, drømmeaktig, klokt, ømt.»
Expressen
  
«Det er ikke noe sentralperspektiv her – og verden åpner seg. Gjennom å forene dagbok, drømmebok og fortelling har Tokarczuk også skapt en personlig og særegen uttrykksmåte, en ny romanform.»
Sydsvenskan
   
«Tokarczuks prosa er enkel og usminket. Hun forteller historiene sine med en naturlig flyt som fint rommer håpet og absurditeten i den verdenen hun beskriver. Virkelige liv blander seg med fantasi, drømmer med virkelighet og fortid med nåtid på en fullstendig troverdig måte.»
The Observer
   
«Et språk som alltid er metaforisk. Og forfriskende, fryktelig vakkert.»
Göteborgs-Posten
   
«Utvungent og elegant fanger hun det som farer forbi: lys, mørke, historiens lag.»
Aftonbladet

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00
399,00