Den lave himmelen Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2016
432 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205467385
Oversetter: Halvor Kristiansen

Den lave himmelen

En storslått roman om kjærlighetens kraft i krigstid.
Pris 199,00
Utsolgt

Dette er en roman om en glemt krig og samtidig en historie om alle kriger. Det er tap og sorg, kjærlighet og håp. Og det er om menneskeskjebner som flettes ubønnhørlig sammen, og om et barns forløsende kraft.

I en liten by i Tsjetsjenia gjemmer åtteåringen Havaa seg i skogen etter at faren hennes er blitt bortført av russiske styrker. Da familiens nabo, den fallerte legen Akhmed, finner den lille jenta mellom trærne med en blå koffert i hånden, forstår han hvilken fare hun er i og tar henne med til det utbombede sykehuset i byen.

Motvillig tar stedets eneste gjenværende lege, den overarbeidede og utbrente Sonja, imot jenta. Men det er først når Akhmed i gjengjeld tilbyr sin hjelp på sykehuset. Avtalen blir skjebnesvanger for dem. For midt i krigens herjinger må de hver på sin måte – i et ufrivillig fellesskap – sørge for å verne om det mest dyrebare de har: deres menneskelighet.

I løpet av fem dramatiske dager avsløres et intrikat mønster av tilfeldigheter, svik og tilgivelse som uventet skal binde Akhmed og Sonja sammen. Det forandrer dem for alltid og avgjør også skjebnen deres.

Kåret til ÅRETS BESTE BOK av Amazon.com og Kirkus Reviews, og nominert som en av årets beste bøker i New York Magazine • Chicago Tribune • Kansas City Star • GQ • NPR • San Francisco Chronicle 

En New York Times-bestselger

«Glimrende.»
New York Times

«En bok som får deg til å se opp og tro på mirakler … Jeg har ikke blitt så grepet av en bok på flere år.»
Washington Post

«En original, hjerteskjærende fortelling om vennskap i krigstid.»
Library Journal

«Bemerkelsesverdig … en moderne Krig og fred
New York Times Book Review

Kåret til New York Times Book Review Notable Book of the Year
Nominert til National Book Award Longlist
Vinner av Barnes & Noble Discover Great New Writers
En ALA Notable Book of the Year
Vinner av NBCC John Leonard

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris