Dyprød hibiskus Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2021
288 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205550902
Oversetter:

Dyprød hibiskus

Chimamanda Adichies gripende debutroman om en familie i oppløsning og en ung jentes ønske om en bedre verden for seg selv og sine nærmeste.
Pris 229,00

15 år gamle Kambili og hennes bror, Jaja, lever privilegert i hjemlandet Nigeria. Deres far er en velstående og respektert forretningsmann, de bor herskapelig, og de går på en kostbar misjonsskole. Men tilværelsen er alt annet enn harmonisk. Faren, en fanatisk og dypt religiøs mann, styrer familien med jernhånd. Da deres kjærlige tante overtaler sin bror til å la barna komme på besøk, blir Kambili og Jaja for første gang introdusert for en annen verden. Og da de vender hjem igjen, er de forandret av nyvunnet frihet. Mens spenningen i familien stiger, må Kambili mobilisere all den styrke hun kan for å holde familien samlet.

«Kolossalt sterk.»
The Times
  
«Fantastisk»
The Washington Post Book World
  
«En av de mest vitale og originale romanforfatterne i sin generasjon.»
The New Yorker
  
«En var og rørende historie om et barn som altfor tidlig utsettes for religiøs intoleranse og de mer uhyggelige sidene ved det nigerianske samfunnet.»
J.M. Coetzee
  
«En halv gul sol trollbandt meg, mens Dyprød hibiskus omfavner meg. Adichie er både forfatter og forteller. Hun lykkes med å forene kunstnerisk integritet med en åpenbar vilje til å erverve millioner av lesere.»
Sydsvenskan