En halv gul sol Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205429727
Oversetter:

En halv gul sol

En sterk episk fortelling om kjærlighetens kraft, svik og forsoning gjennom Biafrakrigen.
Pris 199,00
Utsolgt

Olanna og Kainene er så ulike som to tvillingsøstre kan bli. Olanna har arvet sin mors skjønnhet, er vennlig og imøtekommende. Kainene er innesluttet og hard og bestemt på å gjøre egen karriere. Mens Olanna flytter sammen med sin store kjærlighet, den politisk orienterte Odenigbo, møter Kainene engelskmannen Richard.

Men det er vanskelige tider i Nigeria. Snart blir det slutt på sene aftener med klirring i glass og svak musikk fra radiogrammofonen i stuen, og når krigen bryter ut blir selv de privilegerte ofre for grusomme hendelser som sakte kommer til å slite i hjel livene deres. Familier og hjem splittes, og idealer og lojalitet testes og ødelegges for alltid.

En halv gul sol er en sterk episk fortelling om kjærlighetens kraft, svik og forsoning, som forbilledlig forener den store politiske historien med den intime skildringen av fire mennesker og deres forsøk på å navigere i kaos.

«En storartet prestasjon.»
The Guardian

«En overveldende fortelling.»
The Seattle Times

«Uhyre oppslukende.»
Publishers Weekly

«… en strålende, varm leseropplevelse, nydelig formidlet til norsk av Mona Lange.»
Svein Johns Ottesen, Aftenposten

«En halv gul sol (symbolet i Biafras flagg) er lettlest og fengende i Mona Langes solide oversettelse. Men selv om boka i partier er god underholdning, er det bildene fra krigsåra som fester seg best.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Gjennom ekteskap, venskap og tenarskap får forfattaren med heile mangfaldet, og den 500 sider lange historia … er både medrivande og lærerik, både gru- og lattervekkande.»
Martha Norheim, NRK P2

«Chimamanda Ngozi Adichie er en litterær sensasjon.»
Dagens Nyheter

«Et mesterverk i beste klassiske tradisjon, en storartet roman om krig og kjærlighet og om noen menneskers forsøk på å leve sine liv i verdighet, tross de mest grufulle ytre omstendigheter.»
Upsala Nya Tidning

«En halv gul sol imponerer like mye med sin bredde som sitt dyp. Den er fantastisk innbydende, vakkert skrevet og sinnrikt konstruert.» Skånska Dagbladet

«En mesterlig roman.»
Helsingborgs Dagblad

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00
339,00