Et tilfluktssted Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2022
192 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205565364
Oversetter: Agnete Øye

Et tilfluktssted

«Rachel Cusk viser hvorfor hun er en av våre mest interessante forfattere.» The Times 
Pris 199,00

M, en kvinne i opprør med seg selv, vandrer rundt i Paris’ solfylte gater og kommer over utstillingen til en berømt kunstner. Bildene slipper ikke taket i henne, selv ikke etter at hun er kommet hjem til den øde kystregionen der hun bor sammen med mannen sin. Tanken på bildene og kunstneren som har malt dem, fortsetter å uroe henne. Hun skriver derfor til ham og inviterer ham på besøk.

Dermed snus dagliglivet på hodet. Datteren til M vender tilbake til hjemstedet med kjæresten sin, samtidig som maleren dukker opp med en vakker, ung kvinne. I denne lukkede verdenen oppstår det snart gnisninger. Malerens stille, men demoniske tilstedeværelse skaper kaos i M. Etter hvert som hemmeligheter, allianser og lengsler kommer til syne, er hun tvunget til å velge mellom sine dypeste impulser: å innrette seg eller å gjøre opprør.

Romanen svever mellom fortid og nåtid, det gotiske og samtidige, fiksjon og virkelighet – og fortsetter å hjemsøke leseren lenge etter at boken er lest ferdig. Med Et tilfluktssted utforsker Rachel Cusk muligheten for at kunst både kan redde og ødelegge oss, og bekrefter at menneskets sjel kan slåss med de mørkeste demoner.

Rachel Cusk er en av Storbritannias og vår tids mest toneangivende forfattere, og hun har vært nominert til, og vunnet, en rekke priser for bøkene sine.

«… forfattaren er språkdyktig, stilsikker og skarpsynt nok til å gi lesaropplevingar som verkeleg lear på ting inni lesaren.»

Sofie Braut, Stavanger Aftenblad

«… spektakulær!»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«… en sylskarpt tenkt roman.»

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«… en vilt interessant roman.»

Elise Winterthun, Klassekampen

«Rachel Cusk har ikke skrevet bedre … Jeg kan ikke huske sist jeg leste en roman som er så fortettet og med en slik svimlende dybde.»

Hilde Slåtto, Vårt Land

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00
379,00