Humlehonning Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2007
144 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205367623

Humlehonning

En av de mest bisarre, mørke og tragikomiske skildringene av et søskenforhold i skandinavisk litteratur.
Pris 129,00

«Forfatterens forfatter» er en pocketserie hvor forfatterne selv velger – og presenterer – sine favorittbøker. Cecilie Enger har valgt Torgny Lindgrens Humlehonning (1995).

Bokens forteller, en kvinnelig forfatter av helgenbiografier, holder et langdrygt foredrag på et bibliotek et sted i Nord-Sverige. Hun skal overnatte hos den aller søvnigste av tilhørerne, Hadar. Den natten kommer et ekstremt snøfall, og neste morgen er veien stengt. Snart oppdager hun at Hadar er dødssyk, men ikke bare det: Hun oppdager også at Hadars bror, Olof, bor i nabohuset – og at de hater hverandre dypt og gjensidig.

Hvorfor? Sakte haler fortelleren fram historien deres, fortalt fra to svært ulike synsvinkler.

Torgny Lindgren (f. 1938) vokste opp i Västerbotten. Sitt store gjennombrudd fikk han med romanen Ormens väg på Hälleberget (1982), som også ble filmatisert av Bo Widerberg i 1986. Lindgren regnes som en av Sveriges fremste forfattere, er oversatt til over 30 språk og er blant annet belønnet med Augustprisen (1995). Han er også en av De aderton, som hvert år utpeker vinneren av Nobels litteraturpris på vegne av Svenska Akademien.

Cecilie Enger (f. 1963) er utdannet cand.mag. med fagene historie, norsk og journalistikk, og jobber som journalist i Dagens Næringsliv. Hun debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten. Enger fikk et gjennombrudd med Brødrene Henriksen (2000), som også ble nominert til Brageprisen.