Huset Longbourn Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205472587

Huset Longbourn

En elegant uttenkt, nydelig skrevet downstairshistorie som følger livet i likhet med Stolthet og fordom
Pris 179,00
Utsolgt

Vi befinner oss på Longbourn, godset der Jane Austens udødelige klassiker Stolthet og fordom utspiller seg. Det er vaskedag, og den 18 år gamle tjenestejenta Sarah har vært oppe siden halv fem. Hendene er såre og røde, men ennå gjenstår en endeløs rekke av lakener, putevar og de fem Bennet-søstrenes skitne undertøy før Sarah kan krype utmattet til køys.

Men livet nedenfor trappene, styrt med mykt hjerte og hard vilje av husholdersken Mrs. Hill, skal snart bli forandret av en ny mannlig tjener som har med seg hemmeligheter og en duft av havet. For i 1800-tallets England finnes det en verden som overklassepikene ovenfor trappen aldri får vite noe om. Det er en verden av fattigdom, kjærlighet og brutal krig.

Jo Bakers Huset Longbourn er en elegant uttenkt, nydelig skrevet downstairshistorie som følger livet i likhet med Stolthet og fordom. Men det er også et gripende drama som står godt på egne bein, om kjærlighetens grenseløse kraft og evne til å slå seg frem på tvers av samfunnets forventninger og innordninger.

«En elegant downstairshistorie som følger upstairshistorien i Jane Austens udødelige roman.» Kamille

 «En sterk og rørende historie om fattigdom, slit, kjærlighet og krig. En bok alle Austen-fans absolutt bør lese! Stolthet og fordom blir enda mer spennende av Huset Longbourn
Turid Janne Kvaløy, Kristiansand Avis

«Jeg skal ikke skryte på meg å ha studert alle de over 200 omskrivningene av Stolthet og fordom. Men Jo Bakers roman klarer, i større grad enn de andre jeg er kjent med, å gi et nytt perspektiv på historien og menneskene i den.»
Marie L. Kleve, Dagbladet

«Baker gjør heldigvis ikke noe forsøk på å skrive med forgjengerens letthet og vidd, men brodd har hun. Dessuten har jeg sans for hvordan hun klarer å vri litt på de inngrodde fortolkningene av de mest latterlige Austen-figurene, som Mrs. Bennet og Mr. Collins.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Baker har skapt sin egen verden med en presis, genuin stemme – uten å blåkopiere Jane Austens stil. Huset Longbourn er verken 'fan fiction' eller en austensk Downton Abbey; det er en oppslukende historie som vi verken kjenner fra før eller vet hvor skal ende.»
Daily Telegraph

«En dyptgående utforskning av urettferdighet, fattigdom og avhengighet, og av lojalitet … Fullstendig oppslukende.»
Guardian

«En romanforfatter med talent for inderlig og stemningsfull historiefortelling.»
Financial Times

«Noen forfattere lar deg vite at du er i trygge hender fra begynnelsen av, og Jo Baker er en av dem.» Independent

«Praktfull … Dette kommer til å bli en storartet film.»
Evening Standard

«Et fantastisk og fantasifullt mesterverk … En roman du setter i hylla med klassikerne du tenker å lese igjen og igjen.»
Psychologies

Inngår i serien: Gyldendal pocket
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00