I dette landskap Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2012
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205436411

I dette landskap

Kritikerroste artikler og essays
Pris 229,00

Litteraturen handler dypest om det menneskelige i konflikt med seg selv, den gir innsikter om våre egne liv, får oss til å forstå våre egne liv, og andres. Dette er en av erkjennelsene Tor Eystein Øverås har kommet fram til i sitt liv som leser.

I denne boken møter vi forfattere og forfatterskap, landskap og reiseruter. Verdener der erfaringer gjøres, identiteter dannes og utfordres. Som litteraturkritiker og leser har Øverås undersøkt hva litteraturen kan gjøre med oss: «Det ser jeg på som min oppgave. Vekke til samtale og diskusjon, bidra med kontekst, innsikter, problematisere. Jeg mener jo at det er bra at man krangler om litteratur. Jeg mener man skal krangle om litteratur.»

«Hva er det ved tekstene hans som gjør meg så begeistret for Tor Eystein Øverås'  måte å skrive om bøker på? Jeg leste «I dette landskap» med spørsmålet i bakhodet, og kom til at det, ved siden av kunnskapsmengden og den vennlige åpenheten han besitter, og skarpheten både i blikk og formulering, handler om friheten og ledigheten han omgås litteraturen med.»
Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

«Ei god bok, full av innsikter, bekjennelser, minner, reiser, møter med tekster og refleksjoner over egne begrensninger. Legg den på nattbordet og les til du sovner. Fortsett neste dag.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«På sitt beste skriver forfatteren og kritikeren Øverås bedre en de aller aller fleste. Og på sitt beste er Øverås personlig – svært personlig.»
Sigrun Hodne, Stavanger Aftenblad

«Øverås ser filmar og les bøker for å nærme seg. Livet, seg sjølv, menneska rundt han. Og spørsmålet han stiller seg om og om igjen, er: Kva er det menneska vil kvarandre? ... Øverås står fram som ein arrogant formidlar. Det er faktisk sympatisk, for det er tydeleg.»
Margunn Vikingstad, Dag og Tid

«Ein tek seg i å ønske at det vil smitte. Og det gjer i alle fall nysgjerrigheita, leselysta blir stadig vekt i løpet av boka, både mot dei mange tilrådde bøkene og filmane, og mot Øverås sin eigen tekst, som er drivande og ukunstla ... Eg tilrår boka på det varmaste.»
Kjersti Rorgemoen, Klassekampen

«Hvorfor er Tor Eystein Øverås så suveren? Mitt vasne svar er at han er så forfatter i alt han foretar seg. Øverås har dette ekstra som mange av de fremste forfatterne har. I tillegg til å skrive innsiktsfullt om et tema, viser han leseren en måte å nærme seg disse temaene på. Han lærer oss noe om å lese og skrive.»
Atle Christiansen, Aftenposten

«Tor Eystein Øverås er forelsket i teksten; det er en hengivenhet i disse artiklene som smitter over på leseren. En får lyst til å sette seg ned og lese simpelthen. Eller å reise et sted for å lese enda mer.»
Liv Riiser, Vårt Land

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
149,00