I en og samme person Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2013
0. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205443730
Oversetter: Halvor Kristiansen

I en og samme person

Fargerik oppvekstroman fra amatørteatermiljøet i en amerikansk småby.
Pris 169,00
Utsolgt

I sin nye roman vender John Irving for alvor tilbake til temaet seksualitet, som var så tydelig i hans tidligere bøker, blant annet i Garps bok.

Dette er en tidløs roman om vennskap og kjærlighet, på tvers av alder og kjønn, men også en roman som tar siste halvdel av forrige århundre på pulsen. Dette er en politisk roman, om et ømtålig emne, slik også Siderhusreglene var. Det er en hudløs og grusom bok, fra et utsatt miljø, men den er tidvis også både burlesk og morsom.

I en og samme person er en fargerik oppvekstroman fra amatørteatermiljøet i en amerikansk småby, det er en bok om begjær og toleranse - skrevet slik bare John Irving kan gjøre det - fylt av humor, uventede vendinger og bisarre karakterer.

terningkast6

«I en og samme person er et tett befolket og rikt innredet byggverk av en roman … Akkurat slik en Irving-roman av beste merke skal være.»
Sindre Hovdenakk, VG

«Boken er mesterlig skrevet som alltid av Irving.»
Inger Marie Ellingsen, Sandefjords Blad

«I en og samme person er en viktig roman i den forstand at den skriver frem en toleranse for folk som er annerledes.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Irving klarer å fortelle, å utfordre, overraske, og lesningen bød på både smil og tåretørk. Og et aldri så lite vemod over å komme til slutten og aldri lese denne boka for første gang mer.»
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad