Jeg skal vise dere frykten Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2009
320 sider
3. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205388963

Jeg skal vise dere frykten

Jeg skal vise dere frykten er et historisk drama om den amerikanske forfatteren Edgar Allan Poe og redaktøren Rufus Griswold. Tiltrekning, misunnelse og avsky driver Griswold og Poe fram og tilbake i et spill som mer og mer ligner en besettelse.
Pris 169,00
Utsolgt

Beretningen er basert på virkelige hendelser, men er samtidig en litterær skrekkroman i slekt med Poes egne verker. Romanen er solgt til Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Polen og Korea.
Den vant P2-lytternes romanpris og Ungdommens kritikerpris, og ble også nominert til Brageprisen. I 2011 ble den tildelt den franske prisen Prix Jean Monnet des Jeunes Européens.

terningkast5

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

«Nikolaj Frobenius demonstrerer nok ein gong at han er i toppsjiktet av norske forfattarar.»
Marta Norheim, NRK

«… med stort hell har Frobenius skapt en spennende og rik roman … Jeg skal vise dere frykten skildrer grensene mellom språkhandling og voldshandling, mellom ord og smerte, setning og frykt, og den gjør det med autoritet, innsikt og styrke.»
Mattis Øybø, Klassekampen

«Det hører til Frobenius' fortjenester at han makter å sy alle disse fascinerende elementene ved Poes liv sammen til en enhetlig og leseverdig historie. Med Jeg skal vise dere frykten befester Frobenius sin posisjon som en av Norges fremste fortellere.»
Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

Om Nikolaj Frobenius på wikipedia
Forfatterside på dagbladet.no