Klokkene ringer for deg Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2014
464 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205396876

Klokkene ringer for deg

Krig og undergang. Gyldendals klassikerslipp våren 2014.
Pris 199,00

Rammen rundt Klokkene ringer for deg er den spanske borgerkrigen 1936–39. Handlingen utspiller seg i løpet av fire dager ved en fjellhule der både geriljasoldater og sivile holder til. Robert Jordan er en ung amerikaner i de internasjonale brigader som har fått i oppdrag å sprenge en bro som er et strategisk knutepunkt med stor betydning for republikanernes offensiv. Jordan kommer i kontakt med Pablos bande, blant dem Pablo selv, veiviseren Anselmo og Pablos kvinne Pilar. Og ikke minst møter han den store kjærligheten i den 19 år gamle Maria.

Denne romanen er gjennom Ernest Hemingways mesterlige penn blitt til en allmenngyldig fortelling om menneskers skjebne i krig og kjærlighet. Den er blitt stående som en av de store klassikerne i amerikansk litteratur.

Ernest Hemingway (1899–1961) debuterte i 1923 med Three Stories & Ten Poems. Deretter fulgte en novellesamling og en roman, før Hemingway med ett slag ble berømt over hele Europa med romanen The Sun Also Rises i 1926.

Hemingway er kjent som både eventyrer, krigskorrespondent og krigshelt, storviltjeger, storfisker, don juan med fire ekteskap og dranker – men mest av alt er han kjent som forfatter. Hemingway inspirerte unge forfattere verden over med sin isfjellteknikk; den knappe og tilsynelatende nøytrale prosaen. I 1954 fikk han Nobelprisen i litteratur.