Kvinnen med rødt hår Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2018
272 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205512788

Kvinnen med rødt hår

En fengslende beretning om mord, mysterier og det litterære fundamentet sivilisasjonen vår er bygd på.
Pris 199,00

I en liten by utenfor Istanbul graver en brønnmester og hans læregutt etter vann. Om kvelden forteller de hverandre historier. Etter som brønnen blir dypere, kommer også brønnmesteren Mahmut og lærlingen Cem nærmere hverandre. Men en mystisk, vakker kvinne med rødt hår vekker lidenskapen i Cem, og plutselig tar historien en skjebnesvanger vending.
 
År senere vender Cem tilbake til brønnen han gravde med mester Mahmut. Cem har blitt en suksessrik forretningsmann, men hendelsene fra den sommeren har forfulgt ham hele livet. Snart oppdager han at virkeligheten er en ganske annen enn han hadde trodd.
  
Orhan Pamuk fikk Nobelprisen i litteratur i 2006.

terningkast6_logo

Fædrelandsvennen

 

terningkast5_logo

Dagbladet

 

terningkast5_logo

Stavanger Aftenblad

«Å flette sammen så mange temaer, med tråder til klassisk litteratur i øst og vest, til brønngraving og byplanlegging og sideblikk på vestlig individualisme og tyrkiske tradisjoner, og ende opp med en thriller – det er en prestasjon.»
Turid Larsen, Dagsavisen
  
«Med å nytte greske myter og arabiske epos om far–son-, mor–far- og son–mor-forhold, greier Pamuk å skape eit univers, ei eiga verd. Ein røyndom som handlar om kjærleik og elskov, om hat og gru, om glede og sorg, sjalusi og drap, redsle og flukt, tvil og tru, autoritære regime, stat og fridom, stutt sagt, det tekster som aldri går ut på dato handlar om.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
  
«Mord og kjærlighet i klassisk forening.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet
   
«I tillegg til å dvele ved fadermord og ødipuskompleks, erotisk besettelse og moralsk svik, streifer denne allusjonsstyrte teksten bl.a. politiske spenninger og historiske begivenheter i det tyrkiske samfunnet, forskjellen på Vestens og Østens tanke- og levesett, skuespillerkunstens og diktningens fascinasjonskraft, den kontinuerlige omformingen av storbyen Istanbul.»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
  
«[Kvinnen med rødt hår er] en roman som utvider bildet av det tyrkiske samfunnet og de kulturelle føringene samfunnet uomtvistelig formes av.»
Anne Cathrine Straume, NRK

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
379,00