Legionærene Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2009
400 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205394667

Legionærene

En roman om utleveringen av balterne

Den 26. januar 1946 utleverte Sverige 146 baltiske soldater til Sovjetunionen.
Pris 199,00

Disse soldatene hadde kjempet på tyskernes side. En latvisk løytnant stakk i siste øyeblikk en kniv i halsen og blødde i hjel på kaien i Trelleborg. Det ble den dramatiske finalen på en vinter fylt av voldsomme protester mot regjeringens beslutning. Selv i dag ses utleveringen som en av de største svenske politiske skandalene i moderne tid.
Legionærene er en sterk dokumentarisk roman basert på denne historiske hendelsen. I forbindelse med boken gjorde Per Olov Enquist omfattende research; studier, reisenedtegnelser og intervjuer. Boken ble belønnet med Nordisk Råds litteraturpris 1969.
«Det er en rystende og en skakende bok, et detektivarbeid der den historiske fiksjon brytes mot den historiske virkelighet, og den historiske virkelighet mot den kunstneriske fiksjon. Det er noe av det mest overbevisende som er gjort innenfor dokumentargenren …»
Espen Haavardsholm i Dagbladet
«Jeg skulle ønske Svenska Akademien hadde hatt mot til å gi Nobelprisen i litteratur til en stor europeisk forfatter, Per Olov Enquist, som er enormt mye lest og høyt verdsatt i hele Europa.»
Günter Grass i intervju med Dagens Nyheter, 18. august 2001

Inngår i serien: Gyldendal pocket
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
259,00
379,00