Maskiner som meg Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2020
352 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205535602
Oversetter: Einar Blomgren

Maskiner som meg

«… en av britisk litteraturs mest interessante forfattere.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
Pris 199,00

Maskiner som meg foregår i et alternativt London på 1980-tallet. Storbritannia har tapt Falklandskrigen, Margaret Thatcher kjemper med Tony Benn om makten, og kunstig intelligens har fått sitt store gjennombrudd. Midt i det hele står Charlie, en ung mann som surfer gjennom livet og unngår fast arbeid så godt han kan. I etasjen over bor hans store forelskelse, Miranda, en begavet student som lever med en forferdelig hemmelighet.

Da Charlie plutselig mottar en god slump penger, kjøper han Adam, en av de aller første fabrikklagde menneskene med kunstig intelligens. Sammen med Miranda designer han Adams personlighet og skaper et menneske som er tilnærmet perfekt – Adam er vakker, sterk og smart – og et trekantdrama begynner raskt å utvikle seg.
  
Ian McEwans kloke og underholdende nye roman stiller sentrale spørsmål: Hva er det egentlig som gjør oss menneskelige? Den fysiske kroppen eller vårt indre liv? Og kan en maskin forstå et menneskes følelser?

terningkast5_logo_logo_logo

«Hvilke algoritmer kan skape det uperfekte mennesket – altså det «ekte»? Maskiner som meg er en tankevekkende roman som også er intenst underholdende, i beste Ian McEwan-tradisjon.»
Inger Bentzrud, Dagbladet

 

«Maskiner som meg glitrer med relevans.»
Spectator

 

«Her er det ingen sider som ikke får deg til å tenke eller til å le.»
Mail on Sunday

 

«En sylskarp idéroman. McEwans bok om hvordan en robots personlighet blir til, lar ham spekulere over personlighetens natur og dermed over selve humaniteten … forførende.»
The New York Times

 

«Maskiner som meg er morsom, tankevekkende og politisk aktuell.»
Sunday Times

 

«Det menneskelige dramaet gjør Maskiner som meg slående relevant, selv om historien finner sted i en fiktiv verden 40 år tilbake i tid.»
The Washington Post

 

«Maskiner som meg minner oss om at forfattere som McEwan ser vi bare én gang per generasjon.»
Spectator

 

«Denne modige, briljante romanen forteller en fascinerende historie fra begynnelse til slutt, samtidig gir den oss ideer om hvem vi er, hva vi føler, hva vi skaper, og hva vi kan komme til å bli.»
Minneapolis Star Tribune

 

«En fengslende roman om mennesker, maskiner og hva som danner et selv.»
Publishers Weekly
«Så var det kjærligheten, da. Og kunsten, som tar opp i seg vår menneskelige feilvarlighet. Kan en maskin erfare den? Slike eksistensielle spørsmål diskuterer Ian McEwan. Det kunne blitt svimlende uforståelig. Det blir foruroligende jordnært.»
Anne Cathrine Straume, NRK

 

«… en tankevekkende og iblant rørende roman, med velsmurt narrativt driv, om spørsmål vi burde vært langt mer opptatt av.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
239,00
379,00