Nordaustpassasjen Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2013
1. utgave
Nynorsk
ISBN/EAN: 9788205457874

Nordaustpassasjen

Nordaustpassasjen er ein storslått roman om livsvegar, sjøvegar og utvegar.
Pris 199,00

Spania under borgarkrigen. Demokratiet er på vikande front. I siste liten blir to smågutar evakuerte frå den tapande sida. Ein av dei hamnar i Sovjetsamveldet, den andre i Mexico. Same utgangspunkt, to ulike livsløp. Kvar er dei i dag, to mannsaldrar seinare? Kven er forteljaren, og kva veit han om samfunnet vi vaknar til i morgon?

«… Fløgstad klarer det kunststykke som gjør at når leseren legger boken ned er det virkelighetens verden som virker absurd, romanen har man jo vennet seg til. Så må man begynne på nytt. »
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

«... definitivt spanande, lærerik og i aller høgaste grad underhaldande. ‛Typisk fløgstadsk’, kunne ein seia. Det er eit kvalitetsstempel.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Fløgstad fremstår i dag som en mer relevant forfatter enn noensinne. I sin nye roman utforsker han globale endringer i vår nære fremtid.»
Frode Helmich Pedersen, Bergens Tidende

«At Kjartan Fløgstad er encyklopedisk essayist, formsikker poet og skarpskodd samfunnsdebattant også når han skriv romanar, kjem til uttrykk i Nordaustpassasjen på karakteristisk, barokt vis»
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Dette er fascinerende lesning. Man kan trygt si at Fløgstad tilfører historien (med stor H) noen nye farger.»
Knut Hoem, NRK