Store bryster og brede hofter Høyoppløst bilde
Pocket
Utgivelsesår: 2012
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205447950
Oversetter: Brit Sæthre

Store bryster og brede hofter

Mo Yan ble tildelt Nobelprisen i litteratur 2012. Store bryster og brede hofter er en brennende satirisk roman, og en visjon av Kina i det tjuende århundret.
Pris 179,00
Utsolgt

Under bokseropprøret i 1900 ligger babyen Shangguan Lu gjemt i et kar med mel mens foreldrene myrdes av tyske inntrengere. Nittitre år senere har hun overlevd den japanske okkupasjonen, borgerkrigen, Maos opprør og hele kulturrevolusjonen. Den eneste sønnen hennes, han som har vært totalt avhengig av brystmelken hennes, er den som tar seg av henne.

Store bryster og brede hofter er en roman om en kvinne som ikke lar seg knekke, selv om kriger, sult og kommunisme herjer landet hun bor i. Veike menn, banditter, byråkrater, misjonærer og hønseslaktende jordmødre får heller ikke has på henne.

Dette er en brennende satirisk roman, en visjon av Kina i det tjuende århundret. Den er grotesk og breddfull av svart humor, og den er ekstremt tydelig i skildringen av sex, vold, politikk og død. Romanen bekrefter Mo Yans status som en av de virkelig store nålevende kinesiske forfatterne.

«Mo Yan fortjener en plass i verdenslitteraturen ... Stemmen kommer til å gjøre sterkt inntrykk på leserne, slik stemmene til en Kundera og en García Márquez har gjort.»
Forfatter Amy Tan

«Det er en frodig og livlighet i skildringene hans som gjør at du frydes ved å lese denne boka.»
Kjell Moe, Kulturspeilet

«Briljant, lyrisk og bedøvende.»
San Fransisco Chronicle