Suge - Klage - Forsvinne Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2011
320 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205412743

Suge - Klage - Forsvinne

Tre bøker av kritikerroste Inghill Johansen i ett bind.
Pris 199,00
Utsolgt

Inghill Johansen debuterte med romanen Hjertehvitt i 1991, og hadde da hatt flere tekster på trykk i litteraturtidsskriftene Vinduet og Vagant. Siden er det kommet tre, kresne og kritikerroste samlinger med prosa, Suge, Klage og Forsvinne, som er samlet i denne pocketboken. Johansen er en kritikernes og forfatternes forfatter, og for Klage ble hun nominert til Brageprisen for beste skjønnlitterære bok 2001. Johansen er født i 1958. Hun er bosatt i Heggedal i Asker.

Om Suge:
«Inghill Johansen sier: «Når jeg tenker på det nå, er det ikke tingene der de er, men tingene der de slutter å være jeg vil beskrive.» Det er et språk og et rom og en bevegelse det er bra og være i. Derfor liker jeg den.»
Anne Oterholm anbefaler sju bøker i Dagbladet (2005)

Om Klage:
«Rammen er en kirkegård, og mange av tekstene er formet som brev til bl.a. presten og kirkevergen. «Når min tid kommer, ber jeg om at min kropp legges på siden og ikke på rygg. Det er slik jeg hviler og har sovet gjennom et langt liv, og jeg kan ikke tenke meg den evige søvn på andre måter.» Et godt poeng, vil jeg si.»
Finn Iunker til spalten «I bokhylla», Dagbladet (2006)

Om Forsvinne:
«Jeg liker ikke å bruke store ord i en anmeldelse. Men Forsvinne er rett og slett en fantastisk god bok. Så velskrevet, så gjennomført, så godt komponert at den ikke må forsvinne i mylderet av bokutgivelser.»
Brynjulf Jung Tjønn, NRK P2

Med forord av Erik Bjerck Hagen

Forsvinne blir anbefalt på bokogsamfunn.no

Anmeldelse av Forsvinne i Dagbladet

Inngår i serien: Gyldendal pocket