Vernon Subutex 1 Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2019
368 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205520141

Vernon Subutex 1

Første bok i den kritikerroste trilogien om Vernon Subutex, som ble nominert til Man Booker International 2018.
Pris 199,00

Trilogien om Vernon Subutex har rystet den franske samtidslitteraturen og oppnådd kultstatus på rekordtid. Ikke bare er den en treffende samtidsanalyse i et usedvanlig friskt språk, den er også en arvtager til både pønklitteraturen og Balzac. Vernon Subutex 1 ble nominert til Man Booker International 2018 og er hyllet av kritikerne.

Terning6

Sindre Hovdenakk, VG (om hele trilogien)

terningkast5_logo_logo_logo_logo

Inger Bentzrud, Dagbladet

 

terningkast5_logo_logo_logo_logo

Stein Roll, Adresseavisen

 

terningkast5_logo_logo_logo_logo

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

«Vernon Subutex er så sitatvennlig at jeg kunne lest hele boken høyt. Det hadde nok likevel blitt for drøyt. Språket er direkte og grovt, satiren er både provoserende og lattervekkende. Despentes treffer blink. Igjen og igjen.»
Anne Cathrine Straume, NRK

«Dette er et parisportrett med så mange burleske detaljer at man fråtser storøyd i frekke observasjoner og ondskapsfulle ytringer. Virginie Despentes maler med bred pensel når hun eksponerer det livstrette og akterutseilte rockemiljøet, men hun drysser også på med finslipte detaljer …»
Inger Bentzrud, Dagbladet

«Virgine Despentes’ roman er suveren.»
Erlend Loe, Aftenposten

«Skarpt og morsomt om et rockemiljø i fall.»
Stein Roll, Adresseavisen

«Vernon Subutex er kort og godt en svært underholdende roman.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«… rasende, varm og sylskarp … en litterær ‘tour de force’, en sann anarkistisk energibombe … Virginie Despentes besitter en helt enestående fortellerkraft, som gjør at det ut fra dette ville koret av indignasjon, redsel, kynisme og ekte kjærlighet, vokser fram et litterært verk av nærmest grensesprengende kvalitet.» Sindre Hovednakk, VG (om hele trilogien)

«Dette et storslått romanverk. Despentes kan stoffet sitt, stemmen er sikker og gatesmart, med rytme og driv, med uforutsigbare plotlinjer. Oversetter Gøril Eldøen har gjort en formidabel og nydelig jobb, de krevende miljøtegningene og dialogene sitter som de skal … Pierre Bourdieu er uinteressert i verdener som dem Despentes dissekerer. Derfor trenger vi dette.» Willy Pedersen, Morgenbladet (om hele trilogien)

«Virginie Despentes er et kunstnerisk råskinn … en vill og festlig roman.»  Ingunn Økland, Aftenposten (om hele trilogien)

Inngår i serien: Vernon Subutex
Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
199,00