Endestasjon Auschwitz Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2020
272 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205542211
Oversetter: Guro Dimmen

Endestasjon Auschwitz

«En skjult bokskatt.» Mari Grydeland, Aftenposten
Pris 199,00

I 1943 ble den unge jødiske legen Eddy de Wind sendt til Auschwitz sammen med sin kone Friedel. Der kom de seg gjennom de brutale utvelgelsesprosessene og ble satt i arbeid. Iblant fikk Eddy og Friedel stukket hilsener til hverandre gjennom gjerdet, eller sneket seg unna for en rask omfavnelse. Men først og fremst var hver dag og hver time en kamp for å overleve.

Da krigen gikk mot slutten og russerne rykket stadig nærmere, rømte de gjenværende nazistene og tok en rekke fanger med seg – deriblant Friedel. Eddy ble igjen i Auschwitz. Han fant en notatbok og en penn, og begynte å skrive om hva han hadde vært gjennom.

Endestasjon Auschwitz ble opprinnelig publisert i Nederland i 1946, og for første gang lansert internasjonalt i 2020 i forbindelse med 75-årsmarkeringen for frigjøringen av leiren. Boken gir et nærgående og autentisk bilde av hvordan det var å leve i Auschwitz. Samtidig er den en tidløs fortelling om at det finnes håp selv når alt virker som mørkest.

terningkast5_logo_logo_logo

«Endestasjon Auschwitz sitter i leseren, lenge.»
Guri Hjeltnes, VG

«Et bemerkelsesverdig historisk dokument. Ja, mere enn det, boken er også et litterært verk, skrevet med harmdirrende realisme og poetisk prosa.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet

«En innsiktsfull og gruoppvekkende historie om fornedrelsene fangene ble utsatt for.»
Torgeir E. Sæveraas, Klassekampen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
349,00