Kampen om Narvik Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2019
448 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205530690

Kampen om Narvik

Hele historien om Hitlers første nederlag i andre verdenskrig – fortalt dag for dag.
Pris 229,00

Slaget om Narvik har blitt omtalt som Hitlers første nederlag i andre verdenskrig. Kampene fra 9. april til 10. juni 1940 var et internasjonalt felttog av voldsomme dimensjoner, som skulle få vidtrekkende konsekvenser for krigens utvikling.

Etter 62 desperate dager med innbitte kamper og store tap både blant militære og sivile ble Nord-Norge oppgitt uten at de tyske styrkene hadde blitt tvunget til kapitulasjon. Staute norske offiserer gråt de de innså at tapene og blodslitet hadde vært forgjeves.

Kampen om Narvik forteller Asbjørn Jaklin historien dag for dag. Ved hjelp av et enormt innsamlet materiale bestående av dagbøker, brev og rapporter kommer han tett på enkeltpersoner på begge sider og bringer samtidig det historiske overblikket. Boken inneholder tidslinjer og kart som viser kamphandlingene. Kampen om Narvik er en stor leseropplevelse for alle historieinteresserte.

«Et enestående arbeid» Margoth Hovda-Lien, Nordlys

«... en leseopplevelse .. Nok en gang har Asbjørn Jaklin lykkes i å skape en fortelling om en landsdels historie som gir ny innsikt.» Sven-Erik Grieg-Smith, Norges Forsvar

«Asbjørn Jaklin har blitt vår tids viktigste formidler av Nord-Norges verdenskrig.»
Lars West Johnsen, Dagsavisen

Produktet finnes også i følgende varianter
Pris
229,00