Krigshelten Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2013
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205448384

Krigshelten

Historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle.
Pris 199,00
Utsolgt

«I passasjersetet i det bakerste kjøretøyet satt en sliten 41 år gammel mann fra Vestby i Akershus med alle sanser skjerpet bak mørke solbriller. Orlogskaptein Trond Bolle, kallenavn Dragon One, sov sjelden mer enn tre timer om natten når han var ute på oppdrag, men visste av egen erfaring at ett sekunds uoppmerksomhet kunne utgjøre forskjellen på liv og død.»

Marinejegeren og etterretningsoffiseren Trond Bolle (1968–2010) er en legende i spesialsoldatmiljøet. Han tjenestegjorde 21 år i en av Forsvarets tøffeste avdelinger og var med i ledelsen i E 14, en strengt hemmelig del av Forsvarets etterretningstjeneste.

I denne nærgående biografien følger vi Bolle i operasjoner under krigene på Balkan og i Afghanistan og som sentral aktør i den såkalte Khalid Skah-saken. Bolle var besatt av å gjøre en god jobb – for mennene sine, for Forsvaret, for nasjonen. Det som skulle bli hans siste oppdrag i Afghanistan, ble skjebnesvangert.

Krigshelten er historien om en mann som risikerte alt, og om Norges forvandling fra å være en fredsnasjon til å delta i skarpe operasjoner i verdens farligste konfliktområder. Forfatterne avslører også ukjente sider ved Forsvarets virksomhet.

 

terningkast5

«… det skal godt gjøres å portrettere et 'hemmelig' liv mer utfyllende enn dette.»
Sten Inge Jørgensen, VG

terningkast5

«Historien om Norges krigsinnsats fra Bosnia til Afghanistan og utviklingen av Norges spesialsoldater, fortalt gjennom livet til én mann.»
Tarjei Leer-Salvesen, Fædrelandsvennen

 

Inngår i serien: Gyldendal pocket