Mine kamper Høyoppløst bilde
Utgivelsesår: 2021
464 sider
2. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205553996

Mine kamper

«Glitrende om Drillo.» Endre Ruset, Dagbladet
Pris 199,00

Endelig kommer biografien om Egil «Drillo» Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon.
  
Etter spillerkarrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen.
  
Fortellingen om Egil «Drillo» Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne.

Terningkast6_logo

 «Glitrende om Drillo.»
Endre Ruset, Dagbladet

    

terningkast5_logo_logo

«… skrevet i god Drillo-ånd: Rett frem og til saken.»
Sindre Hovdenakk, VG

   

«… en solid biografi om et paradoksalt menneske med unik bakkekontakt.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen