An der schönen blauen Donau Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2011
184 sider
1. utgave
ISBN/EAN: 9788205418257

An der schönen blauen Donau

En sår og vakker beretning om ensomhet og ønsket om å nærme seg andre
Pris 349,00
Utsolgt

Det hele kokte ned til et spørsmål om margarin. Claus Peter Mahler eier en margarinfabrikk i den tyske småbyen Langenberg. Den gir ham solid økonomi, men er også et tveegget sverd. Når han kommer i snakk med ukjente mennesker, er det påfallende hvordan de reagerer når de hører hva han driver med. Folk tar ham ikke på alvor, og inkluderer ham ikke i sine kretser. Da han fyller 50, får han det for seg at han må gjøre noe nytt, la livet få et innhold utover jobben. For å tenke over situasjonen, legger han ut på et tolv dagers cruise på elven Donau, fra Ulm i Baden-Württemberg, gjennom ti land og ned til utløpet i Svartehavet. På båten treffer han den tidligere skuespilleren Katarina, en kvinne som skal vise seg å frambringe store endringer i livet hans.

"... et fabelaktig språk med poetiske og gode bilder (...) en drivende historie om det dypeste av ensomhet og kjærlighet."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Ikke mange norske prosaforfattere konkurrerer med Hånes hva angår poetisk flyt, plastisitet og naturlig musikalitet; de beste passasjene i hans nyeste roman slår rett gjennom veggen i så måte."
Arne Hugo Stølan, VG

"... det er kanskje nettopp denne evnen til å spille på mange temaer, trekke ulike kunnskapsområder inn i teksten - som også denne gangen gjør Øivind Hånes' roman til en spesiell leseopplevelse."
Turid Larsen, Dagsavisen