Arbogast-saken Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
293 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205304727
Oversetter: Sverre Dahl

Arbogast-saken

Et besettende drama som utforsker grenselandet mellom erotikk og død.
Pris 329,00
Utsolgt

Hva skjedde den varme sensommernatten i 1953, da Hans Arbogast forlot Marie Gurth død i et kratt utenfor Grangat nord i Schwartzwald?
Plukket han henne opp langs veien for å voldta og myrde henne?
Handlet det om en pirrende sex-lek som gikk for vidt?
Eller var Hans Arbogast rett og slett en lystmorder?
Obduksjonsrapporten er uklar og bevisene usikre. Men i en etterkrigstid som er preget av seksualangst, får anklageren fritt spillerom. Hans Arbogast blir dømt til livsvarig fengsel, selv om han sier han er uskyldig. Men tvilen er der, hele tiden. Fjorten år senere forsøker en forsvarsadvokat og en journalist å få saken gjenopptatt. Dette er opptakten til en odyssé gjennom rettssystemet, og Hans Arbogast blir forvandlet til Arbogast-saken.
Boka bygger på en virkelig hendelse, og den unge forfatteren er med denne boka, som har en egen lyrisk stil og en originalitet, i ferd med å få seg et navn i hele Europa.
«En bok til å miste pusten av – en gripende rettssalsroman.» Frankfurter Rundschau
«Arbogast-saken er et intelligent og engasjerende rettssalsdrama.» Stewart O'Nan

«... en velkomponert, medrivende og på alle måter vellykket krimroman, som sannsynligvis like gjerne kunne ha vært kalt en dokumentarroman.» (Bergens Tidende)
«... en velskrevet roman som gir et bilde av etterkrigstidens tyske rettsvesen og tidens holdninger til seksualitet.» (Stavanger Aftenblad)