Austerlitz Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
246 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205326149
Oversetter: Geir Pollen

Austerlitz

Ny, særegen roman av denne altfor tidlig døde tysk-engelske forfatteren som nå vekker oppsikt over hele verden.
Pris 254,00
Utsolgt

I 1939 blir den femårige tsjekkiske jøden Jacques Austerlitz sendt hjemmefra til England med en såkalt Kindertransport. Der blir han plassert hos fosterforeldre i Wales, og får et nytt navn. Foreldrene utraderer effektivt alt gutten husker om sitt tidligere liv, og han vokser opp uten fortid. Senere i livet, etter å ha gjort karriere som arkitekturhistoriker, merker han at fortiden gradvis begynner å plage ham, og han tvinges til å finne ut hva som egentlig skjedde femti år tidligere. Og sporene leder ham til Holocaust, via den gamle barnevakten i Praha, gulnede bilder av moren, operasangeren, og faren, motstandsmannen.
En gripende roman om et følelsesladet tema. Men helt uten sentimentalitet. Sebald selv sa han ikke likte filmen «Schindlers liste», og i denne romanen, som også kan leses som en mental reiseberetning, viser han hvordan man kan snakke om det aller vanskeligste uten å bli sentimental.
«W.G. Sebald er en mental arkeolog som har klart å fornye litteraturen, med sin blanding av fiksjon, reiseskildring og erindring. [...] noe av det beste og viktigste verdenslitteraturen har gitt oss de siste årene. I Norge er han for lite kjent.»
Finn Skårderud om Austerlitz

«Ekstremt lesverdig» (Dagsavisen)
«– Noe av det beste som er skrevet de siste årene! Der er de enige, Tom Egil Hverven og Finn Skårderud.» (NRK/P2)
«Austerlitz er en av de rareste, mest interessante og mest betagende bøkene jeg har lest på lenge.» (VG, terningkast 6)