Boken om Blanche og Marie Høyoppløst bilde
Papirbok
Utgivelsesår: 2004
212 sider
1. utgave
Bokmål
ISBN/EAN: 9788205333727
Oversetter: Bodil Engen

Boken om Blanche og Marie

Ny roman om kjærlighet av Per Olov Enquist
Pris 224,00
Utsolgt

Omkring fire fantastiske skikkelser i forrige århundreskiftes Paris vever Per Olov Enquist en roman om den umulige kjærligheten. I sentrum står Blanche Wittman, en gang verdens mest berømte pasient, og Marie Curie, dobbel nobelprisvinner, men utstøtt på grunn av en forbudt kjærlighetsaffære. Blanche Wittman var pasient på det berømte La Salpêtrière-sykehuset. J M Charcot var legen hennes, han som ble verdensberømt for sin hypnosebehandling av hysteripasienter. De hadde et kjærlighetsforhold. Strindberg og Freud var blant dem som ble trukket til seansene hans. Senere ble Blanche Marie Curies assistent, og hennes fortrolige, ikke minst når hun vikles inn i en skandaløs kjærlighetsaffære. Det er den hysteriske, den elskende, den stråleskadde og den amputerte Blanche som er sentrum i fortellingen.
Med Livlegens besøk fikk Per Olov Enquist er internasjonalt gjennombrudd både hos kritikere og det store publikum. Både denne romanen og Lewis reise foreligger på norsk i billigutgaver.
Livlegens besøk fikk den prestisjefylte svenske August-prisen i 1999, og ikke minst i USA ble den rost og bedømt til å være på nobelprisnivå. Barneboka Fjellet med de tre grottene kom på norsk i 2003.

«undrende og gåtefull, sår og samtidig forsonende.» (Fredriksstad Blad)
«En sang med mørke toner» (Dagsavisen)
«... fascinerende lesning.» (Aftenposten)